Čitati slobodno – o cenzuri i zabranjenim knjigama :: Pakrac

Čitati slobodno – o cenzuri i zabranjenim knjigama

Redovni |

Izložba, koja je zajednički projekt Muzeja grada Pakraca i Knjižnice, bit će svojevrsna šetnja kroz povijest i istaknut će neke od najpoznatijih zabranjenih i cenzuriranih knjiga kroz povijest čovječanstva. Zašto su neke knjige bile zabranjivane i kako ih doživljavamo danas – neka su od pitanja na koja će odgovoriti ova zanimljiva izložba.

" >

MJESTO:
Gradska knjižnica Pakrac,
Trg dr. Franje Tuđmana 1, Pakrac, 34550

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 18:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 23:00

RADNJA:

Izložba, koja je zajednički projekt Muzeja grada Pakraca i Knjižnice, bit će svojevrsna šetnja kroz povijest i istaknut će neke od najpoznatijih zabranjenih i cenzuriranih knjiga kroz povijest čovječanstva. Zašto su neke knjige bile zabranjivane i kako ih doživljavamo danas neka su od pitanja na koja će odgovoriti ova zanimljiva izložba.

SUDJELUJU:
Muzej grada Pakraca

OSVRT:
Izložba koju smo zajedničkim snagama realizirali s Muzejem grada Pakraca, uvelike se oslanja na knjige Aleksandra Stipčevića koji je o cenzuri kroz povijest puno, stručno i zanimljivo pisao. Naši izložbeni panoi pokušali su publici cenzuru kroz povijest predstaviti u sažetom i zanimljivom obliku, budući da je ovogodišnja Noć knjige posvećena slobodi koju nam pružaju knjige i čitanje. Htjeli smo pokazati kako su se knjige kroz povijest pronalazile na različitim zabranjenim popisima pa čak i lomačama i kakvo je bilo njihovo značenje za slobodu i duh pojedinca i društva u cjelini.OGANIZATOR:

Gradska knjižnica Pakrac (Narodna knjižnica)

Trg dr. Franje Tuđmana 1, Pakrac, 34550

Čitati slobodno – o cenzuri i zabranjenim knjigama

Čitati slobodno – o cenzuri i zabranjenim knjigama

Čitati slobodno – o cenzuri i zabranjenim knjigama

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr