Kreativna čitaonica :: Đakovo

Kreativna čitaonica

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Đakovo,
Ulica kralja Tomislava 25, Đakovo, 31400

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 08:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 16:00

RADNJA:

Radionica započinje zajedničkim čitanjem odabranih slikovnica/dijelova iz knjiga, nakon čega slijedi kratak razgovor o pročitanom i izražavanje doživljaja djela. Učenici će, zatim, ovisno o mogućnostima, raditi razne kreativne aktivnosti poput izrade naslovnica knjiga, straničnika, plakata, pisanja poruka, pisama i sl., kroz koje će izraziti svoje stavove o slobodi, miru i prihvaćanju.

 

SUDJELUJU:
učenici razredne nastave

OSVRT:
Program "Kreativna čitaonica" održan je u 11 odjela razredne nastave. Program je u svakom razredu trajao jedan školski sat, odnosno 45 minuta. Učenicima prvih i drugih razreda pročitana je slikovnica "Velika tvornica riječi" nakon čega su izražavali svoje doživljaje i osjećaje potaknute pročitanim tekstom te su se potom stvaralački izražavali. Učenici su pokazali iznimnu zainteresiranost za slikovnicu te je priča kod učenika potaknula zanimljive ideje i zaključke. Također su bili oduševljeni spajanjem čitanja sa stvaralačkim izražavanjem pa su potaknuti temom slikovnice, osim planirane aktivnosti crtanja, sami izrazili želju i za pisanjem pjesama i priča na temu Velike tvornice riječi.
Nadalje, učenicima trećih i četvrtih razreda pročitana je slikovnica "Molitva moru" nakon koje su učenici izražavali svoj doživljaj djela i povezivali događaje iz priče s aktualnim događajima u svijetu. Uslijedio je dio radionice tijekom kojeg su se učenici kreativno izražavali kroz crtanje prizora nekada lijepog grada iz priče, sada uništenog ratnim stanjem, pisanjem poruka mira i/ili pjesmica s temom slobode i mira. Potom su svoje radove izložili na razrednim panoima. Učenici su pokazali izvrsno razumijevanje priče i zašto je baš ona odabrana za obradu na radionici. Iznijeli su odlične stavove zašto nam je potrebna sloboda i što ona za njih znači. U kreativnom dijelu radionice bili su iznimno zainteresirani za ilustriranje dijelova priče onako kako su ih oni zamislili dok su slušali čitanje slikovnice, a s jednakim veseljem pristupili su i pisanju poruka mira i pjesmica.
Radionice su u odjelima razredne nastave odrađene kroz suradnju knjižničarke s učiteljicama razredne nastave te smo svi iznimno zadovoljni kako je sve proteklo i što su učenici bili toliko zainteresirani za odabrane priče da se često tražio papir više za kreativno izražavanje.OGANIZATOR:

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Đakovo (Ustanova)

Ulica kralja Tomislava 25, Đakovo, 31400

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Kreativna čitaonica

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr