Sloboda u očima djece :: Novalja

Sloboda u očima djece

Redovni |

Čitanje, crtanje, pisanje s djecom na temu slobode.

" >

MJESTO:
Gradska knjižnica "Ivan Palčić",
Dalmatinska 11, Novalja, 53291

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 14:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 15:30

RADNJA:

Čitanje, crtanje, pisanje s djecom na temu slobode.

SUDJELUJU:

OSVRT:
ČETVRTI RAZREDI OŠ „A.G. MATOŠA“
Učenici četvrtih razreda OŠ „A.G. Matoša“ u pratnji svojih učiteljica Ivane Kralj i Samante Kopilaš posjetili su Gradsku knjižnicu te sudjelovali u aktivnostima koje su za njih pripremljene u knjižnici. Ove godine obilježavamo 100. obljetnicu rođenja Vesne Parun, najistaknutije hrvatske pjesnikinje iz druge polovice 20. stoljeća, te su djeci pročitani biografski zapisi o njenom životu i radu, a ujedno su poslušali i stih njene pjesme „Kolac na granici“ iz zbirke „Koralj vraćen moru“. Upravo je dio stiha „I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom“ inspiracija za ovogodišnju temu Noći knjige – sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode. Radionica je bila posvećena toj temi, pa su djeca izradila izložbeni pano s riječju sloboda napisanoj na 16 svjetskih jezika. Pojam sloboda obrađen je kroz sva njena značenja, kako ih navodi Hrvatski enciklopedijski riječnik, te su djeca izrazila svoje stavove, mišljenja i saznanja o slobodi ponašanja, oblačenja, govora i brojnim drugim aspektima koje se tiču slobode. Poslušali su nekoliko priča o tome kako djeca iz Tokija, Sahare i Himalaje provode svoje slobodno vrijeme te smo komentirali različite navike i mogućnosti provođenja slobodnog vremena. Nakon što smo se zabavili uz nekoliko zagonetki, djeca su napisala stihove o slobodi i nacrtala crteže svoje slobode, koje smo izložili na ulazu u knjižnicu.

TIĆI I GAUNIĆI
(vrtićke skupine u pratnji odgajateljica: Katica Zubović, Elvira Dabo i Anita Badurina)
Knjižnicu su posjetile dvije vrtićke skupine djece, te smo im pokazali knjižnicu i opisali čemu knjižnice služe i što se u knjižnici radi. Pričali smo o slobodi i strahu, te im pročitali slikovnicu „Tko se boji mraka još?“ – stihove koji bacaju strahove u koš. Postavljali smo im pitanja o tome koja životinja se čega boji, a zatim smo razgovarali o njihovim strahovima. Nakon veselog druženja, podijeljene su im Pohvalnice te su neustrašiva dječica prolistala slikovnice s dječjeg odjela te se vratila u vrtić, obećavši nam da će nas ponovno posjetiti, slobodno i bez straha.

RIBICE I BUBAMARE
(vrtićke skupine u pratnji odgajateljica: Marina Badurina, Ana Matak, Marina Tončić i Karmen Šuljić-Supić)
Djeci iz vrtićkih skupina Ribice i Bubamare čitali smo priču o vuku koji je grlio drveće. Poučna priča o potrebi zaštite šuma od uništavanja svidjela se djeci, kao i želja vuka da spasi šumu od sječe. Nakon priče, razgovarali smo o strahu i postavljali pitanja tko se čega boji iz knjige Zvonimira Baloga. Djeci su podijeljene pohvalnice za posjet knjižnici i aktivno sudjelovanje.OGANIZATOR:

Gradska knjižnica "Ivan Palčić" (Narodna knjižnica)

Dalmatinska 11, Novalja, 53291

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Sloboda u očima djece

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr