Tko čita, zlo ne misli! :: Brod na Kupi

Tko čita, zlo ne misli!

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi,
Kralja Tomislava 12a, Brod na Kupi, 51313

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 16:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 19:00

RADNJA:

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige provest ćemo u školskom voćnjaku kako bismo se prisjetili koliko je sloboda važna i kako je lijepo biti u prirodi i slobodno se kretati. Program će se održati u poslijepodnevnim satima, a bit će radioničkog tipa. Učenici će biti podijeljeni u grupe, a lokacije radionica bit će raspoređene po voćnjaku škole. Radionice će biti vođene pojmom slobode kroz različite teme koje se povezuju s predmetima u nastavi. Gošća će nam biti književnica Silvija Šesto, koja će održati književni susret za učenike mlađih i starijih razreda i tako se pridružiti našem obilježavanju i slavljenju slobode.

SUDJELUJU:
učenici razredne i predmetne nastave, učitelji i stručna služba

OSVRT:
Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige proteklo je već tradicionalno nastavom i radionicama u popodnevnim satima. Iako zbog vremenskih uvjeta radionice nisu održane u školskom voćnjaku, slavljenje slobode se obradilo na različite načine. Prvo nas je svojim književnim susretom počastila književnica Silvija Šesto, koja je održala predstavljanja svojih knjiga mlađim i starijim razredima. Mlađi razredi su uživali u slušanju priča iz knjige "Vodič za dobrice" i vježbali pravila bontona. Aktivno su sudjelovali u nagradnom pitanju i osvojili knjige za školsku knjižnicu. Stariji su razredi imali predstavljanje knjige "Bum Tomica", čiji su primjerci nabavljeni za školsku knjižnicu te će ih čitati sljedeće školske godine za lektiru. Učenici su bili vrlo aktivni te se pokazalo da je sloboda u čitanju i upoznavanju različitih tekstova i priča.

Ostale radionice su bile u znaku slobode i najviše su se fokusirale na život medvjeda i život u slobodi. Učitelj likovne kulture Neven Lakoš napravio je mete u obliku medvjeda, a učenici starijih razreda su uz pomoć učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Zorana Skendera uvježbavali gađanje.

Mlađi razredi su sudjelovali još u dvije radionice u kojima su se na različite načine kreativno izražavali. "Hajdemo učiti o medvjedu" je radionica koju su provodile učiteljica engleskog jezika Andrea Eva Pavušek Magaš i pedagoginja Ingrid Šimičić. Učenici su se natjecali, čitali, istraživali, promišljali, pomagali jedni drugima, zabavljali se i smijali.

Posljednja radionica je bila modeliranje medvjeda i slušanje priče od tri medvjedića iz Gorskog kotara. Učenici su uživali u svakoj od radionica i različitim aktivnostima kojima se slavila sloboda izbora.OGANIZATOR:

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi (Ustanova)

Kralja Tomislava 12a, Brod na Kupi, 51313

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Tko čita, zlo ne misli!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr