Knjiga - moj prijatelj :: Zagreb

Knjiga - moj prijatelj

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Čučerje - PŠ Dankovec,
Slanovečka cesta 19, Zagreb, 10040

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 09:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 12:00

RADNJA:

Tjedan dana ranije učenicima ćemo najaviti Noć knjige te ćemo izraditi ciljani plakat za naš događaj. Učenici 1. razreda u školu će donijeti svoje omiljene knjige. Prezentirat će svoj odabir te ispričati ukratko o čemu govori knjiga koju su izabrali. Knjige koje su donijeli uključit ćemo u razrednu knjižnicu te će djeca imati priliku posuditi, odnijeti doma i pročitati. Učenici će nakon prezentiranih opisa glasati za knjige koje im se čine najzanimljivije te ćemo izabrati onu s najviše glasova i pročitati je naglas. Za tu knjigu napravit ćemo interpretaciju, a učenici će imati zadatak ilustrirati najdraži dio knjige. 

Ostali učenici naše područne škole sudjelovat će u humanitarnoj akciji prikupljanja knjiga za osnivanje naše područne knjižnice, u kojoj bi radili učenici 3. i 4. razreda u sklopu međupredmetnih tema "Poduzetništva" i "Osobnog i socijalnog razvoja". Također, vijest o akciji proslijedit ćemo roditeljima i postaviti je na mrežnu stranicu škole kako bismo prikupili što veći broj dječjih knjiga.

SUDJELUJU:
učenici 1. – 4. razreda PŠ Dankovec

OSVRT:
Područna škola Dankovec Osnovne škole Čučerje obilježila je ovogodišnju Noć knjige akcijom prikupljanja dječjih knjiga za stvaranje male područne knjižnice. Učenici i njihovi roditelji spremno su se odazvali akciji. Akciju skupljanja knjiga nastavljamo i dalje.

Učenici 1.c razreda dodatno su se pozabavili temom knjige te naučili što zapravo jednu knjigu čini knjigom. Donijeli su svoje omiljene slikovnice te ih prezentirali pred razredom navodeći temu slikovnice i razlog zašto su je izabrali. Na kraju smo izabrali onu koja se učenicima činila najzanimljivija te ju pročitali i interpretirali.

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima koji su donirali knjige te šaljemo poruku da za nas ljubav prema knjigama ne traje samo jedan dan te donacije primamo i dalje.OGANIZATOR:

Osnovna škola Čučerje - PŠ Dankovec (Ustanova)

Slanovečka cesta 19, Zagreb, 10040

Knjiga - moj prijatelj

Knjiga - moj prijatelj

Knjiga - moj prijatelj

Knjiga - moj prijatelj

Knjiga - moj prijatelj

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr