Knjige i smijeh najbolji su lijek :: Velika Gorica

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Eugena Kvaternika Velika Gorica,
Školska 4, Velika Gorica, 10410

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 18:30

RADNJA:

Za sreću i osmijeh ponekad treba malo, pa smijmo se zajedno uz dobru knjigu. Niz aktivnosti za sve učenike škole: književni susret s Nadom Mihoković Kumrić, pisanje smiješnih priča i izrada online slikovnice, pisanje smiješnih priča i izrada online slikovnice s europskim partnerima eTwinnig projekta "Smijeh je najbolji lijek", kviz za učenike s pitalicama iz dječje literature, izrada straničnika na zadanu temu, šaljiva lektira, školski nagradni natječaj Ljekovita moć knjige (odaberite knjigu koja je na vas posebno utjecala, istaknite njezinu „ljekovitost“ i predstavite je na svoj način: riječju, slikom, tekstom, pjesmom, stripom, prezentacijom, videom, plakatom ili kako god vi želite) i Ljekovita lektira (literarni natječaj HUŠK-a).

Anketa za roditelje: Moja ljekovita knjiga. Predavanje za učitelje: Biblioterapija.

SUDJELUJU:
svi učenici, zainteresirani roditelji i učitelji

OSVRT:
Program obilježavanja Noći knjige u OŠ Eugena Kvaternika bio je raznovrstan i prilagođen epidemiološkim mjerama. U suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara proveden je nagradni literarno-kreativni natječaj "Ljekovita lektira". Radovi učenika objavljeni su na Facebook stranici HUŠK-a.
Učenici produženog boravka odabrali su knjigu koja je posebno utjecala na njih, istaknuli su njezinu ljekovitost i napravili kreativni uradak. Na druženju u vrtu školske knjižnice, s knjižničarkom i učiteljicom Valentinom, svaki učenik predstavio je svoju najdražu knjigu.
Učenici nižih razreda predstavili su lektire, koje su pročitali ove školske godine, zajedničkom virtualnom izložbom likovnih radova Naša lektira.
Kako je uz knjigu smijeh najbolji lijek, predstavili smo online zvučnu slikovnicu učenika 3.b razreda "Šaljive proljetne priče" s pričama nastalima za potrebe školskog literarnog natječaja "Ljubav je svuda oko nas".
Predstavili smo i online slikovnicu "The funny stories", nastalu u eTwinning projektu Laughter is the Best Medicine (Smijeh je lijek).
Učenici viših razreda rješavali su šaljivi Kahoot kviz s pitalicama na engleskom jeziku, koji smo također osmislili sudjelujući u eTwinningu. Učenici nižih razreda su mogli zaigrati šaljivi Kahoot kviz "Ciciban" koji je nastao za potrebe projekta "Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja".
Knjige nas liječe i ponekim praktičnim savjetom: pogledajte virtualni susret s Nadom Mihoković-Kumrić, spisateljicom i farmaceutkinjom, koja u zbirci kratkih priča "Vrijeme je" uči djecu o ekologiji, zdravoj prehrani i lijekovima koje nam priroda daje.
Snagu pisane riječi istaknuli smo čitajući "Terapeutske priče" poznate australske pripovjedačice Susan Perrow. Priče su za naše učenike čitali dragi ljudi koje susrećemo svaki dan u školi i nismo u prilici često ih čuti kako čitaju priče. Čitali su naš školski domar, kuhar, tete spremačice i zamjenica ravnateljice.

Kao je bilo u Noći knjige u našoj školi možete pogledati na školskoj web stranici: http://os-ekvaternika-velikagorica.skole.hr/?news_hk=1&news_id=11135&mshow=290#mod_newsOGANIZATOR:

Osnovna škola Eugena Kvaternika Velika Gorica (Ustanova)

Školska 4, Velika Gorica, 10410

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Knjige i smijeh najbolji su lijek

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr