Čitanje u mraku :: Zagreb

Čitanje u mraku

Redovni |

MJESTO:
Centar Up2date,
Ulica grada Mainza 29, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 19:00

RADNJA:

Čitanjem u mraku predstavit ćemo mogućnosti čitanja digitalnih knjiga pomoću čitača zaslona. To je tehnologija koju koriste najčešće slijepe i slabovidne osobe, osobe s motoričkim poteškoćama, osobe s težim oblicima disleksije i sve ostale osobe koje iz nekog razloga ne mogu čitati standardne tiskane formate. 

U našem jednosatnom događaju prezentirat ćemo rad s čitačem zaslona, čut ćemo kako zvuče poezija i proza pročitane na ovaj način, a s nama će biti i neka poznata imena moderne hrvatske književnosti: Mirko Ivanjek i Mario Kovač. Na kraju događanja dodijelit ćemo i neke prigodne nagrade.

Poziv na online događaj Čitanje u mraku bit će upućen svim našim korisnicima s invaliditetom, suradnicima (udrugama, ustanovama, institucijama) te medijima, a sve informacije pravovremeno će biti dostupne i na našim društvenim mrežama. 

 

SUDJELUJU:
književnici Mirko Ivanjek, Mario Kovač, pjesnici Daša Banjac i Nikola Rundek, psiholog Ivica Bagarić, prevoditeljica znakovnog jezika Snježana Šalov i voditeljica programa Gordana GliboOGANIZATOR:

Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja Up2date (Ostalo)

Ulica grada Mainza 29, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr