Marko Marulić – europski humanist :: Split

Marko Marulić – europski humanist

Redovni |

MJESTO:
Gradska knjižnica Marka Marulića Split,
Ulica slobode 2, Split, 21000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 19:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 20:00

RADNJA:

Izložba u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Gradske knjižnice Marka Marulića predstavlja reprezentativni izbor građe iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Marulićev život i rad prikazani su kroz njegova najpoznatija djela koja su već u 16. i 17. stoljeću doživjela brojna izdanja i prijevode.

Uz tekstualni i slikovni sadržaj, izložba pruža osvrt i na Marulićev utjecaj na različite europske uglednike. Međunarodna vrijednost Marulićeve pojave prikazana je preslikama priloga o Marulićevu životu i djelu iz brojnih svjetskih enciklopedija, leksikona, kataloga i bibliografija te književno-povijesnih priručnika, kao i povezivanjem njegova rada s radom njegovih istaknutih suvremenika.

Posebna zahvala ide partneru izložbe Književnom krugu Split i Bratislavu Lučinu, voditelju Centra za proučavanje Marka Marulića i njegova humanističkog kruga MARVLIANVM, na čijim se istraživanjima i autorskim tekstovima temelji sadržaj izložbe.

SUDJELUJU:OGANIZATOR:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (Narodna knjižnica)

Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb, 10000

Gradska knjižnica Marka Marulića Split (Narodna knjižnica)

Ulica slobode 2, Split, 21000

Književni krug Split (Nakladnik)

Ispod ure 3, Split, 21000
Database Error: Subquery returns more than 1 row Database Error: Subquery returns more than 1 row Database Error: Subquery returns more than 1 row

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr