Deset riječi za deset godina :: Kunovec

Deset riječi za deset godina

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Koprivnički Ivanec,
Seljačke bune 10, Kunovec, 48311

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 22:00

RADNJA:

Učenici nižih razreda će zajedno sa svojim razrednicama uočavati i prezentirati terapeutski značaj koji basne imaju u životu djeteta (kratka i poučna priča koju će biti ispričana na duhovit način jer smijeh je jedan od najboljih lijekova koji nam treba u ovim uvjetima u kojim živimo već više od godinu dana).

Učenici viših razreda sami će sastavljati svoju ljekovitu priču i to na način da će svaka priča obavezno sadržavati deset (budući da je jubilarna deseta godina Noći knjiga) zadanih riječi.

SUDJELUJU:
odabrani učenici nižih i viših razreda, učitelji i stručni suradnici

OSVRT:
Osnovna škola Koprivnički Ivanec sudjelovala je u jubilarnoj desetoj Noći knjige koja se odražava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Tema ovogodišnje manifestacije bila je ‘Ljekovita moć knjige’. Iako smo zbog nepovoljne situacije vezane uz COVID-19 morali prilagoditi program jer učenici viših razreda prate nastavu na daljinu, to nas nije spriječilo da održimo prigodan program i tako obilježimo Noć knjige.
Poštujući propisane epidemiološke mjere, školski knjižničar je na samom početku najavio ovogodišnju manifestaciju i pojasnio zašto je za ovu godinu za zaštitno lice odabrana pripovjedačica ljekovitih priča matrjoška Knjiguška. Naša nova pedagoginja pročitala nam je jedan ulomak na ruskom jeziku, te su okupljeni imali priliku čuti kako Dostojevski zvuči u originalnoj izvedbi.
Program su nastavili učenici nižih razreda koji su zajedno sa svojim učiteljicama na školskom igralištu uočavali i prezentirali terapeutski značaj koji basne imaju u životu djeteta. Učenici su čitali, prepričavali i radosno sudjelovali u programu kojeg su osmislile njihove učiteljice.
Večernji dio programa odradili smo na daljinu, putem aplikacije Zoom. Prezentiran je bio video uradak u kojemu su bili objedinjeni svi radovi koje su učenici radili na satu hrvatskog jezika, te digitalna knjiga koju su učenici napravili u programu Book Creator, a sastoji se od citata vezanih uz ljekovitost knjige.
Završni dio obilježavanja Noći knjige pripao je učenicima koji su na engleskom jeziku pričali kratke šaljive priče. Dokazano je da smijeh povoljno utječe na psihofizičko zdravlje te je nezamjenjivi lijek za dobro raspoloženje u svim životnim prilikama, u što smo se i sami uvjerili. Ovogodišnja Noć knjige u našoj školi, koju možemo nazvati i višejezičnom jer se pričalo na hrvatskom, ruskom i engleskom jeziku, završila je baš onako kako nam treba u ovo današnje vrijeme. Uz smijeh i dobro raspoloženje.OGANIZATOR:

Osnovna škola Koprivnički Ivanec (Ustanova)

Seljačke bune 10, Kunovec, Koprivnički Ivanec, 48314

Deset riječi za deset godina

Deset riječi za deset godina

Deset riječi za deset godina

Deset riječi za deset godina

Deset riječi za deset godina

Deset riječi za deset godina

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr