Sijač sreće :: Rijeka

Sijač sreće

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka,
Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 10:30

RADNJA:

Za ovogodišnju Noć knjige odabran je lektirni naslov Božidara Prosenjaka „Sijač sreće“. Zbirka je to pripovijedaka koje potiču na razmišljanje, propitivanje, tugu, radost, zaigranost… Može se reći da je to zbirka „ljekovitih“ priča. One su dobar put za razgovore o obiteljskim, životnim vrijednostima, kako za djecu tako i za odrasle. 

Djeci će se najaviti novi lektirni naslov, podijeliti knjige, predstaviti autora. Odigrat će se male leksičke igre s riječima: sijati i sreća. Čitat će se priča „Novi dječak“ do predzadnje rečenice. Učenici će završetak priče napisati sami. Čitat će se njihovi radovi. Zatim će se pročitati kraj priče. Slijedit će razgovor i promišljanje o osobinama i postupcima glavnog i sporednih likova. Podijelit će se u dvije grupe. Jedna grupa napisat će poruke/pismo glavnome liku, a druga grupa poruke /pismo sporednim likovima (grupi dječaka). Poruke će se pisati na papirima izrezanim u obliku lista. Sve će se nalijepiti na jedan veći plakat koji će predstavljati biljku – zasijane poruke potpore – poruke koje liječe. Učenicima će se zadati da kući nastave s čitanjem lektire, te odaberu priču koju će preporučiti svojim roditeljima ili ukućanima.

SUDJELUJU:
3.a razred, učiteljica Valentina Borščak

OSVRT:
Čitali smo i puno razgovarali o prijateljstvu i pomaganju. Istraživali smo i pisali, a na kraju smo izradili veliko drvo sreće.OGANIZATOR:

Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka (Ustanova)

Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000

Sijač sreće

Sijač sreće

Sijač sreće

Sijač sreće

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr