Kružok knjigoljubaca :: Rijeka

Kružok knjigoljubaca

Redovni |

MJESTO:
Prva sušačka hrvatska gimnazija,
Gajeva 1, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 21:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 23:00

RADNJA:

Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci organiziraju online (platforma Zoom) večernje druženje s knjigom za sve zainteresirane ljubitelje knjiga te pripremaju raznolike aktivnosti: prezentaciju o dobrobiti čitanja, predstavljanje čitateljskih interesa i omiljenih knjiga te preporuke za čitanje, razgovor i zanimljivosti o autorima, knjigama i književnosti, predstavljanje omiljenih žanrova, predstavljanje lektire to go te vlastitih književnih ostvarenja.

SUDJELUJU:

OSVRT:
Književni susret započeo je u dogovoreno vrijeme okupljanjem na platformi Zooma. Okupio je 35-ero ljubitelja knjige. Učenici su vodili program koji se sastojao od predavanja, razgovora o knjigama, književnosti, književnicima, predstavljanja dvaju školskih projekata i kvizova. Program je bio podijeljen na nekoliko rubrika: "Zašto čitati? Dobrobiti čitanja", "Što čitati", Učenici preporučuju", "Nepoznato o poznatim autorima", "Književnici o književnosti", "Literarno stvaralaštvo učenika", "Lektire 2go" i "Rijeka u priči".
Iz učeničkih je izlaganja razvidno da vole čitati fantasy i detektivske romane te istraživati o nepoznatim i intrigantnim detaljima iz života književnika. Predstavljena su dva projekta u tijeku: "Lektire 2go", snimanje trailera za naslove lektira te "Rijeka u priči", istraživanje riječke prošlosti u književnim i neknjiževnim izvorima znanja. Susret se odužio čak do ponoći.OGANIZATOR:

Prva sušačka hrvatska gimnazija (Ustanova)

Gajeva 1, Rijeka, 51000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr