Noć knjige u Sedmoj :: Zagreb

Noć knjige u Sedmoj

Redovni |

MJESTO:
VII. gimnazija,
Križanićeva 4, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 19:45

RADNJA:

Noć knjige obilježit će se prigodnim programom Kreativne grupe, u čitateljskom klubu i razrednim aktivnostima (sati hrvatskoga jezika i stranih jezika) koje promiču i potiču čitanje – razgovor o knjizi i čitanju, predstavljanje omiljenih "ljekovitih" naslova uz čitanje cjelovitih tekstova ili odlomaka; izložba knjiga i plakata izborne lektire – Ljekovita lektira.

U slučaju nepovoljnih epidemioloških prilika obilježit će se online.
 

SUDJELUJU:
Kreativna grupa, članovi čitateljskog kluba, učenici, knjižničarke, ravnateljica i zainteresirani nastavnici

OSVRT:
Dan hrvatske knjige spomen je na Marka Marulića koji je posvetnu poslanicu svoje Judite dovršio „na dvadeset i dva dni miseca aprila. U Splitu gradu."
Učenici VII. gimnazije u Zagrebu družili su se s „ocem hrvatske književnosti“ uoči Noći knjige, ali i tijekom tjedna na satu razrednika te na nastavi hrvatskoga jezika. „Dike ter hvaljenja“ povodom 500. rođendana Marulove Judite odali smo i prigodnom izložbom u knjižnici i čitaonici. Živjela nam Judita: „I vi poni dvorno ju primite, dobrovoljno nastanite“!

Učenici Tia, Kjara, Blanka, Viktor, Mia, Nika, Mijo, Čala i Rea, autori su literarnih radova koje je njihova profesorica kreativnog pisanja Ines Radman sabrala u prekrasnu digitalnu knjigu. Zavirite u njezin svijet i otkrijte ljekovita prostranstva čitanja!
https://read.bookcreator.com/EUtKL.../zMe_Gu-SSTG69RAbhhad_w

Povodom Noći knjige profesorica Ines Radman i učenici koji pohađaju fakultativnu nastavu kreativnog pisanja sastavili su veoma zanimljiv kviz. Pratitelje školskih društvenih mreža pozvali su ga riješe: pitanja su bila šarolika, vezana uz gradivo književnosti ili iz opće kulture.
https://quizizz.com/join?gc=49471218

U tjednu bogatom događanjima vezanima uz Dan hrvatske knjige te desetu Noć knjige, posebno je bilo 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim povodom okupili su se na online sastanku članovi čitateljskog kluba. Razmijenili su promišljanja o utjecaju knjiga na zdravlje te podijelili naslove koji su na njih djelovali “ljekovito.” Zaključili su kako se u razdobljima društvenih i intimnih kriza dobro okrenuti pisanoj riječi i u njoj pronaći odgovore i utjehu. Knjige itekako mogu pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva te bi svima trebale biti stalne životne suputnice.OGANIZATOR:

VII. gimnazija (Ustanova)

Križanićeva 4, Zagreb, 10000

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Noć knjige u Sedmoj

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr