Kreativna radionica :: Tovarnik

Kreativna radionica

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Antun Gustav Matoš Tovarnik,
Vukovarska 1, Tovarnik, 32249

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 16:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 18:00

RADNJA:

Kreativna radionica u sklopu nastave hrvatskog jezika, individualni rad u digitalnom alatu CANVA, izrada straničnika s motivima knjiga, najljepšim citatima o knjigama i najdražim citatima iz knjiga, izrada predmeta iz najdražih knjiga koje bi učenici poklonili nekome kome bi mogli poslužiti kao ljekovita moć, izrada postera s motivacijskim porukama, izrada prigodnog plakata.

 

SUDJELUJU:
učenici 1. - 8. razred

OSVRT:
Učenici prvog razreda su čitali slikopriču Tata, kupi mi... Iz priče su izvukli pouku da je knjiga najbolji prijatelj, jedini pravi prijatelj kojeg možemo kupiti. Ona je lijek i najbolji liječnik. Liječnik koji liječi dijagnozu "Ne znam čitati i ne razumijem što čitam". Čitaj svoje najbolje prijateljice i čuvaj ih! Skupljaj knjige, slaži ih na policu pa ćeš tako imati najviše pravih prijatelja.
Izrađivali su straničnike za knjige, koje će koristiti kao pomagalo za čitanje i naučili da se straničnik još naziva i knjižni označivač, dočitnica, štionik, knjižnik ili bookmarker.
Učenici su i napisali nekoliko rečenica o svojoj najdražoj knjizi/slikovnici te nacrtali naslovnice tih knjiga/slikovnica.
Učenici drugog razreda su odabrali knjigu "Plesna haljina žutog maslačka" koja je puna divnih poruka. Izradili su prekrasne crteže sa motivirajućim porukama o prijateljstvu, sreći i ljubavi!
Pouke koje su izvukli:
Uz prave prijatelje možemo sve postići.
Sreća je pomoći drugome.
Lijepo odjelo ne čini čovjeka.
Svima su potrebni ljepota i ljubav.
Lijepo je imati prijatelje.
Dobra djela treba činiti svaki dan.
Učenici trećeg razreda su pronašli inspiraciju u lektiri "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" i izradili šarene i vesele straničnike s omiljenim likovima iz knjige: Hlapićem, Gitom i Bundašom!
Učenici četvrtog razreda naslikali su čarobne predmete iz knjiga, predmete koji imaju ljekovite moći, koje bi poklonili dragim osobama kako bi se one osjećale bolje ili kako bi im pokazali koliko ih vole!
Učenici posebnog odjela su izradili predivne uokvirene fotografije sa crtežima i izrekama iz svima dobro znane knjige Medo Winnie zvani Pooh!OGANIZATOR:

Osnovna škola Antun Gustav Matoš Tovarnik (Ustanova)

Vukovarska 1, Tovarnik, 32249

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr