Ne boj se, nisi sam! :: Karlovac

Ne boj se, nisi sam!

Redovni |

MJESTO:
Gimnazija Karlovac,
Rakovac 4, Karlovac, 47000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 20:00

RADNJA:

U Gimnaziji Karlovac na ovogodišnju temu odgovorili smo na svoj način – događanja vezana za Noć knjige objedinili smo pod zajedničkim motom "Ne boj se, nisi sam!" preuzetim iz Ujevićeve pjesme "Pobratimstvo lica u svemiru". Budući da zbog epidemioloških mjera ne možemo održati manifestaciju Noć knjige u jednom zajedničkom terminu za sve učenike, organizirane su višednevne online aktivnosti, podijeljene u nekoliko faza. 

U uvodnom dijelu, prije početka provođenja aktivnosti, učenici i nastavnici bit će upoznati s temom, načinom provođenja i mogućnostima sudjelovanja u Noći knjige. Cilj je ovog dijela motivirati učenike da se uključe u obilježavanje Noći knjige 2021. U upoznavanju učenika s načinom obilježavanja Noći knjige sudjelovat će Vijeće učenika, školska stručna služba, nastavnice hrvatskog jezika i zainteresirani razrednici.

Glavna aktivnost provodit će se od 12. do 19. travnja 2021. godine. Na školskim će hodnicima biti postavljene tematske kutije s oznakom odabranih emocija (tuga, ljutnja, nedostatak motivacije, strah, usamljenost, razočaranje i sram) u koje će učenici i nastavnici moći stavljati prijedloge literature koja može na tu emociju djelovati kao lijek ili pružiti utjehu. U obzir dolaze nazivi proznih djela i pjesmama ili pojedinačni stihovi, odlomci ili rečenice iz proznih djela, citati, mudre izreke i sl. Na unaprijed pripremljene obrasce tj. "recepte" moći će se upisati podatci o djelu tj. "prepisati lijek". Ako se nastava u tom periodu bude provodila online, obrasci će biti dostupni na Loomenu i na Facebook stranici Gimnazije Karlovac kako bi se u akciju prikupljanja "literarnih lijekova" mogli uključiti svi zainteresirani. 

Zaključne aktivnosti provodit će se od 19. do 23. travnja 2021. godine. Učenici koji su se unaprijed prijavili za sudjelovanje u zaključnoj aktivnosti, razvrstat će prikupljene prijedloge tj. "recepte" po temama i napraviti plakate koji će biti postavljeni na izložbenim panoima uoči održavanja Noći knjige. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, plakati će biti predstavljeni online.

 

SUDJELUJU:
učenici i nastavnici Gimnazije Karlovac te zainteresirani posjetitelji Facebook stranice Gimnazije Karlovac

OSVRT:
Akcija "Ne boj se, nisi sam" nastavlja se i nakon Noći knjige likovnim natječajem. Inspiriracija za likovni izraz može se pronaći u navedenim djelima ili odabranim emocijama.OGANIZATOR:

Gimnazija Karlovac (Ustanova)

Rakovac 4, Karlovac, 47000

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ne boj se, nisi sam!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr