Tjedan čitanja :: Slavonski Brod

Tjedan čitanja

Redovni |

MJESTO:
Tehnička škola Slavonski Brod,
Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod, 35000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 19:00

RADNJA:

Učenici i nastavnici Tehničke škole sudjelovat će u sljedećim aktivnostima: 1. Čitanje čini zajednicu!, 2. Knjiga kao lijek, 3. Izrada panoa, 4. Nagradi čitatelja!, 5. Nastavnik – kako ga ja vidim, 6. Knjiga po izboru nastavnika. Učenici će sudjelovati u izradi murala koji predstavlja važnost knjiga i čitanja u našem društvu te će mural biti izložen u školskoj knjižnici kao i na radionici, na kojoj će se obrađivati djela samopomoći iz kojih će učenici odabrati nekoliko motivirajućih citata koje ćemo izložiti u školskoj knjižnici. Također, učenici će izraditi prigodan pano u povodu ovog događaja. U knjižnici ćemo dodijeliti nagrade korisnicima na način da ih dobije onaj tko u knjižnicu uđe 10., 30., 50., 70. i 100. (prateći brojač posjeta). Jedna od aktivnosti je i izrada avatara nastavnika škole i predstavljanje knjige po preporuci nastavnika putem Facebook i Instagram profila škole.

SUDJELUJU:
učenici i nastavnici Tehničke škole Slavonski Brod

OSVRT:
Učenici i nastavnici Tehničke škole sudjelovali su u nekoliko aktivnosti.

1. Knjiga kao lijek – Učenici su sudjelujući na online radionici i istražujući djela samopomoći odabrali nekoliko motivirajućih citata i izradili digitalni plakate koje smo objaviti na društvenim mrežama.
2. Izrada panoa – učenici su izradili pano ispred školske knjižnice koji je obilježio i najavio Tjedan čitanja, Noć knjige i sami projekt Godina čitanja u Tehničkoj školi.
3. Nagradi čitatelja! – dodijelili smo nagrade korisnicima naše knjižnice.
4. Nastavnik – kako ga ja vidim – učenici su izradili avatare superjunaka svojih nastavnika te su izraditi zajedničku fotografiju nastavnika kreiranih uz pomoć navedenih avatara.
5. Knjiga po izboru nastavnika – putem FB i Instagrama predstavili smo knjige po preporuci nastavnika.OGANIZATOR:

Tehnička škola Slavonski Brod (Ustanova)

Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod, 35000

Tjedan čitanja

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr