Čitamo zaboravljene knjige :: Varaždin

Čitamo zaboravljene knjige

Redovni |

MJESTO:
IV. osnovna škola Varaždin,
A. M. Reljkovića 36, Varaždin, 42000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 13:00

RADNJA:

Čitamo zaboravljene knjige – učenici će moći posuditi knjige iz knjižnog fonda knjižnice koje nisu u obveznoj lektiri, a polako su već zaboravljene. Svaki primjerak imat će kratki sadržaj na prednjoj korici kako bi učenici lakše odabrali što ih zanima. Svaku pročitanu knjigu će moći vrednovati, preporučiti drugima za čitanje. 

Čitamo i koristimo digitalne alate – izrada razrednih digitalnih priča/stripova/slikovnica – razmjena digitalnih sadržaja među razredima naše škole. 

Likovna radionica: Moj omiljeni lik čita i Kako izgleda knjiga koja liječi? – izrada plakata za promociju čitanja korištenjem različitih likovnih tehnika. Učenički radovi će biti objedinjeni u izložbi u prostoru škole, te dostupni i u digitalnom obliku na web stranici škole. 

Recept za dobrog čitatelja – učenici pišu svoje recepte za dobrog čitatelja (svaki recept sadrži popis sastojaka s mjerama – žlica, prstohvat, litra, dekagram...). Sve recepte ćemo objediniti u digitalnu 'kuharicu'.

SUDJELUJU:
učenici od 1. do 8. razreda

OSVRT:
u IV. OŠ Varaždin povodom Noći knjige uspješno smo ostvarili sve aktivnosti. Iako su učenici viših razreda na nastavi online, uspješno su se uključili u aktivnosti ove manifestacije. Što smo sve radili možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://skolski-puls.com.hr/?p=3431OGANIZATOR:

IV. osnovna škola Varaždin (Ustanova)

A. M. Reljkovića 36 , Varaždin, 42000

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Čitamo zaboravljene knjige

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr