Knjiška čajanka :: Donja Dubrava

Knjiška čajanka

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Donja Dubrava,
Krbulja 21, Donja Dubrava, 40328

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 16:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 20:00

RADNJA:

U petak, 23. travnja 2021. godine povodom obilježavanja Noći knjige planirano je druženje učenika 3.a razreda u poslijepodnevnim satima. 

U 16 sati započinjemo druženje uz Knjišku čajanku – druženje uz čaj, kolačiće i dobru knjigu. Knjiška čajanka osmišljena je kao projekt poticanja čitanja. Učenici za tu prigodu biraju svoju najdražu knjigu koju donose u školu i predstavljaju je u nekoliko rečenica kako bi i druge potaknuli na čitanje upravo te knjige, te čitaju odabrani ulomak iz knjige. Na susretu s knjigom i čitanjem, pridružit će nam se i učenica-polaznica glazbene škole te u pauzama između čitanja odsvirati nekoliko skladbi. 

U 17:30 sati odigrat ćemo igru Knjiška pametnica u sklopu koje bi učenici prema čitanim citatima i opisima likova odgonetavali o kojem je lektirnom naslovu riječ. 

Nakon prigodne igre, u 18 sati učenicima će se prikazati igrani film "Matilda" snimljen prema istoimenom romanu Roalda Dahla.

SUDJELUJU:
učenici 3.a razreda, školska knjižničarka, učiteljica 3.a razreda (zbog epidemiološke situacije odlučili smo se na susret s jednim razrednim odjelom kako se učenici ne bi međusobno miješali)

OSVRT:
Knjiška čajanka hodnicima naše škole zamirisala je u petak, 23. travnja, od ranih jutarnjih sati. U skladu s epidemiološkim mjerama, druženje uz dobru knjigu, keksiće i čaj održano je u trajanju od 8 do 12 sati. Kako se razredi ne smiju miješati, na čajanku su ovaj put bili pozvani učenici 3. a razreda, a uz školsku knjižničarku u obilježavanje se uključila i njihova učiteljica.
Knjiška čajanka osmišljena je kao projekt poticanja čitanja na koju su učenici sa sobom ponijeli svoju omiljenu knjigu. S velikim oduševljenjem predstavili su odabranu knjigu svim učenicima u razredu i pročitali omiljeni ulomak iz knjige kako bi i druge učenike zainteresirali za posudbu i čitanje. Učenici su sa sobom ponijeli omiljenu dekicu, plišanu igračku i baterijsku svjetiljku kako bi im čitanje bilo što udobnije. Nakon zanimljivih ulomaka, malo su odmorili uz čaj i keksiće, a potom su zaigrali igru Knjiška pametnica u sklopu koje su učenici prema navedenim citatima i opisima odgonetavali o kojoj je knjizi riječ. Podnaziv igre bio je Pronađi me u sjećanjima čitanja. Učenici su se izvrsno zabavili i zaključili da imaju vrlo bogato znanje o pročitanim knjigama te da čitanjem šire svoje vidike, obogaćuju vokabular i postaju „bogatiji“. Učenici su zaključili da su brojne knjige bile poticaj za snimanje filmova te smo za kraj pogledali film Matilda, snimljen prema istoimenoj knjizi Roalda Dahla. Učenici već s nestrpljenjem očekuju idući susret s knjigom!OGANIZATOR:

Osnovna škola Donja Dubrava (Ustanova)

Krbulja 21, Donja Dubrava, 40328

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Knjiška čajanka

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr