Virtualni susret: Dobro se dobrim vraća: Knjige/Ljudi/Žene koje/koji su mijenjali svijet :: Rijeka

Virtualni susret: Dobro se dobrim vraća: Knjige/Ljudi/Žene koje/koji su mijenjali svijet

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Podmurvice Rijeka,
Podmurvice 6, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2020 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2020 u 19:00

RADNJA:

Mjesto: padlet, virtualni razredi i mrežna stranica Osnovne škole Podmurvice.

1. Ana Paljušaj za učenike razredne nastave: Pozivamo vas da poslušate tri priče učiteljice Ane i proslavite Noć knjige na način na koji vam mogućnosti dopuštaju!

2. Ana Marinić i Dijana Toljanić za velike i male. Tema: Špageti za dvoje – priča za čitanje, razmišljanje i aktivno sudjelovanje (poveznica će biti dostupna 23. travnja). Aktivnost: Nakon što pročitate početak priče, riješite zadane pojmove, odgonetke i upite, nastavljate svoju avanturu i preko svih nastavaka doći ćete do kraja priče te zaključiti kako se dobro dobrim vraća. Na kraju, umjesto špagetama, počastit ćete nas svojim osvrtom, komentarom ili sl. Potrebno vrijeme za čitanje i sve ostalo:15 minuta.

3. Romina Raspor Mohorovičić i Alida Devčić Crnić. Tema: Žene koje su mijenjale svijet. Petaši su čitali lektiru „Priče za laku noć za mlade buntovnice“ Elene Favilli i Francesce Cavallo. To je jedna po mnogočemu posebna knjiga, knjiga koja na jednom mjestu okuplja sto neobičnih i buntovnih žena. Zadatak im je bio pročitati dvadesetak priča. Petaši su izradili PowerPoint prezentacije tako da su: a) Na internetu istražili kada se obilježava Međunarodni dan žena i zašto je to baš na taj datum, koji povijesni događaji se vezuju uz njega; b) Odabrali su tri najzanimljivije žene, dodijelili im zlatnu, srebrnu i brončanu medalju i objasnili svoj izbor; c) Pronašli ulicu koja nosi žensko ime, istražili tko je ona i koji je njezin značaj; e) Napisali kratku priču o sebi. U čemu su dobri/dobre? Posebni/posebne? Buntovni/buntovne? Iako petaši najviše znaju o ovim strašnim ženama koje su mijenjale svijet, pokušaj i ti riješiti ovaj zabavan kviz!

4. Nada Kegalj: Soba za bijeg (escape room) za učenike razredne nastave, ali ulaz nije zabranjen ni onima većima ili odraslima. Okušajte se u uzbudljivim avanturama vezanim uz književne teme!

5. Biljana Grbić, Tamara Juretić, Zorica Rendić, Željka Milošević i Alida Devčić Crnić s prvašićima te 3.a i 2.b razredom. Splet proljeća, u kojem se uči prvi put voziti bicikl dok cvjetaju prekrasne grane i dječaci postaju Hrabrice, ne samo u vožnji nego i u čitanju. Da bi sve ovo shvatili, obvezno otvorite rubriku Hrabrica, proljeće i prvo čitanje!

6. Nikolina Vukelić za Predmetnu nastavu: Žena koja je promijenila naš svijet – Ivana Brlić Mažuranić.

7. Denis Pilepić, Tea Vukić i Alida Devčić Crnić s učenicima 4.a i 4.b razreda: Predstavljanje programa Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljenu knjigu "Grička bakica priča" Zdenke Smrekar.

8. Učenice i učenici vam preporučuju koje biste knjige svakako trebali pročitati i koje biste filmove svakako trebali pogledati!

SUDJELUJU:
učenici, njihovi roditelji i knjižničarka Alida Devčić Crnić, psihologinja Nada Kegalj, učiteljice razredne nastave Ana Troskot, Biljana Grbić, Tamara Juretić, Zorica Rendić, Denis Pilepić, Tea Vukić, Željka Milošević, učiteljice hrvatskog jezika Romina Raspor Mohorovičić i Nikolina Vukelić, učiteljica geografije Ana Marinić i socijalna pedagoginja Dijana ToljanićOGANIZATOR:

Osnovna škola Podmurvice Rijeka (Ustanova)

Podmurvice 6, Rijeka, 51000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr