Članci koji su mijenjali svijet :: Zagreb

Članci koji su mijenjali svijet

Redovni |

mrežne stranice i društvenih mreža Knjižnice u tjednu od 20. do 24. travnja svaki ćemo dan objaviti po jednu priču – o autoru, članku i njegovu utjecaju te navesti poveznicu putem koje se može pristupiti cjelovitom tekstu svakoga od njih. Tako ćemo svakodnevno predstaviti jedan rad u kojem je opisano otkriće od iznimne važnosti za daljnji razvoj medicinske znanosti i prakse.

" >

MJESTO:
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica,
Šalata 3, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2020 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2020 u 23:00

RADNJA:

Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta u Zagrebu i ove se godine pridružuje manifestaciji slavljenja knjige i čitanja, i to u virtualnom okruženju. Ove smo godine u posebnoj situaciji. Dijelimo sa svima pandemiju COVID-19, ali imamo i druge, velike gubitke. Medicinski je fakultet jako oštećen potresom 22. ožujka, a to se dogodilo i našoj knjižnici. Najveći dio prostora SMK, uključujući i sve čitaonice, posve je neuporabljiv.

Budući da se u području medicine glavnina novih spoznaja i otkrića prezentira u znanstvenim člancima, ove će godine fokus biti na člancima koji su promijenili svijet (medicine) te ćemo se tako priključiti osnovnoj poruci ovogodišnje manifestacije. Izabrali smo pet članaka objavljenih u prvih sedamdesetak godina dvadesetoga stoljeća koji su imali ključan utjecaj kako na dijagnostičke, tako i na terapijske mogućnosti suvremene medicine.

Putem mrežne stranice i društvenih mreža Knjižnice u tjednu od 20. do 24. travnja svaki ćemo dan objaviti po jednu priču – o autoru, članku i njegovu utjecaju te navesti poveznicu putem koje se može pristupiti cjelovitom tekstu svakoga od njih. Tako ćemo svakodnevno predstaviti jedan rad u kojem je opisano otkriće od iznimne važnosti za daljnji razvoj medicinske znanosti i prakse.

SUDJELUJU:
Središnja medicinska knjižnica i prof. dr. sc. Jelka PetrakOGANIZATOR:

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica (Ustanova)

Šalata 3, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr