Zlarinska noć knjige :: Zlarin

Zlarinska noć knjige

Redovni |

MJESTO:
Hotel Koralj,
Sunčana obala bb, Zlarin, 22232

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 20:00

RADNJA:

Zlarinski pisci i pjesnici, samonikli na škoju, čitaju svoje radove. Mlada, novoiznikla zlarinska pjesnikinja predstavlja svoje pjesme i omiljene pjesme Rupi Kauri. Radionica na temu likova iz književnosti koji su nad nama izvršili inicijacije i pridonijeli našoj pretvorbi u leptire. Predstavljanje nove knjige haiku poezije Božene Galoić.

SUDJELUJU:
Nataša Miškov, Mira i Tina Keljalić, Dušica Buneta, svi zainteresirani

OSVRT:
Održali smo Noć knjige prema planiranom programu. Sudionici su čitali svoje pjesme, a čitali smo i iz novoizašle zbirke haiku poezije "Dodir trenutka". Za kraj smo pripremili test osobnosti prema likovima i junacima iz knjiga i stripova. Sudionici su birali između ponuđenih junaka i junakinja a mi smo im pročitali njihov "opis osobnosti".

Prilažemo opis "osobnosti" pa se i vi zabavite ako želite:

Batman
Imate izuzetno visoke moralne zahtjeve. Toliko su visoki da se često okliznete i posrnete u pokušaju da ih dostignete, pa tugu liječite pivicom i kavicama. Ne zaboravite da vam nitko nije ostavio ogromno bogatstvo koje bi mogli utrošiti na Betmenske gadgete.

Winnetou
Plemenitost, pravednost, junaštvo i samopožrtvovnost su vrline koje biste željeli imati. Ali jao! Koliko god se trudili nekako vam trud propadne. Oko vas su igrači potpuno drugih namjera. K tome i vrlo uspješni. Možda je i bolje tako, da ne bi završili u rezervatu s ostalim Winnetouovim suplemenicima.

Dora Krupićeva (Zlatarevo zlato)
Nevinost, naivnost i treperavost duše kakvu vi imate može spasiti samo moćan mladac plemenitog podrijetla, k tome i na konju? Okanite se te romantike i zasučite rukave da vas ne prevedu žedna preko vode. Upišite se na neku borilačku vještinu, a ni tečaj plesanja na šipci nemojte olako odbaciti.

Pipi Duga Čarapa
Vaš neustrašivi, poduzetnički, kreativni i nekonvencionalni duh teško je slijediti. I vi sami ga teško slijedite, jer vas odvede tamo odakle se nije jednostavno vratiti. Preporučamo vam dnevne višesatne meditacije u obliku izležavanja na kauču i gledanja TV-a.

Alan Ford
Sve poslove obavljate vješto i uspješno, dok ostali pobiru zasluge vašeg rada. Sva sreća ste još živi i zdravi u pokušaju da opstanete u svijetu. Tužna je vijest da vam nitko i ništa ne može pomoći. Ako želite da vas prestanu iskorištavati nemojte više ništa raditi. Sjedite na obalu rijeke i pravite se da pecate. Dok svi ne odu.

Kontesa Nera (Grička vještica)
Vremenom ćete naučiti opstati u spletkama koje vas okružuju. Pri tome morate imati neke smjernice za život. Dobro ovo proučite jer će vam biti rečeno samo jednom:
- Ne očajavajte – radije popijte čaj.
- Ne odajte se alkoholu, cigaretama, kompulzivnom prejedanju i šopingu dok drugi spletkare oko vas. Vrijeme koje biste proveli u ugodnom zaboravu provedite smišljajući kako ćete što prije zbrisati od zlih luđaka.
- Kontesa ste – iskoristite svoje prednosti.

Modesty Blaise
Modesty – svi bi htjeli imati vašu ljepotu, stil, znanje, neustrašivost, snalažljivost, odličnu kondiciju i svaku drugu superiornost. I vi sami želite uvijek više toga. Vaš najopasniji protivnik nije neki ultra zli kriminalac nego - ogledalo. Uvijek budite na oprezu jer bi jedno jutro dok perete zube, u njemu, umjesto svog lika, mogli ugledati Barbie.OGANIZATOR:

Zlarinski ljubitelji knjige (Ostalo)

Težačka 2, Zlarin, 22232

Hotel Koralj (Ostalo)

Zlarinska obala 15, Zlarin, 22232

Zlarinska noć knjige

Zlarinska noć knjige

Zlarinska noć knjige

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr