Izložba „Profesori i učenici u svijetu junaka i superheroja“ :: Zagreb

Izložba „Profesori i učenici u svijetu junaka i superheroja“

Redovni |

MJESTO:
KGZ - Knjižnica Voltino,
Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 20:00

RADNJA:

Izložba učenika i profesora Odjela grafike sa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba referira se na junake knjige i stripa i oružjem kojim najbolje barataju – olovkom, perom i tušem, kistom i bojom. Knjige i stripovi sa svojim bezvremenskim junacima nezaobilazan su dio odrastanja i formiranja mladih u zdrave, moralne i empatične osobe, spremne da dio moći i sposobnosti svojih heroja prenesu i u stvaran život. Time se zatvara čarobni krug pisane riječi i crtanog kvadratića u ciklusu života te dodaje još jedna karika prema generacijama koje dolaze i njihovim junacima.

S vremenom se glavni junak knjige preselio i u njezina ilustriranog mlađeg brata – strip, i zbog lakše dostupnosti postao još popularniji. Strip je odmah zarobio srca mladih čitatelja i golicajući im maštu, pripremio ih za ozbiljniju literaturu. On je nezaobilazan dio djetinjstva i svaki je naraštaj imao svoje heroje koji su uvijek bolji, plemenitiji i hrabriji od onih prethodnih. Istina je, naravno, i da su junaci i superheroji oblikovani na istoj plemenitoj ideji o pomoći slabima, nemoćnima i potrebitima.

Svi oni odreda – od Toma Sawyera i Huckleberryja Finna, Pere Kvržice i šegrta Hlapića, Mikija Mausa, Asterixa i poručnika Blueberryja do Batmana, Supermana, Spidermana i Wonderwomen - odlikuju se vrlinama koji oblikuju čitateljeve pojmove o Dobrom i Lošem.

SUDJELUJU:
učenici i profesori Odjela grafike sa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz ZagrebaOGANIZATOR:

KGZ - Knjižnica Voltino (Narodna knjižnica)

Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr