Junaci iz svijeta medicine :: Zagreb

Junaci iz svijeta medicine

Redovni |

MJESTO:
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica,
Šalata 3, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 22:00

RADNJA:

Svatko od nas ima svoj omiljeni lik koji ga inspirira, a koji su to junaci iz medicinskih knjiga i udžbenika koji već desetljećima svoje supermoći dijele sa studentima medicine, saznat ćemo kroz poučna predavanja i kviz znanja.

Predavanjem "Sobotta – više od stoljeća među najboljima" proslavit ćemo 115 godina od prvog izdanja njegova atlasa koji je obilježio ulazak generacija studenata u svijet medicine, a predavanjem "Langerhans u potrazi za otočićima" 150. obljetnicu tog vrijednog otkrića.

Svoje znanje o medicinskim, ali i književnim junacima prisutni će moći provjeriti u zabavnom kvizu u organizaciji uredništva STUDMEF-a.

 

SUDJELUJU:
prof. dr. sc. Vedran Katavić, Kristina Šemanjski, dr. med., uredništvo STUDMEF-a

OSVRT:
Ovogodišnju temu Noći knjige Središnja medicinska knjižnica je, po običaju, popratila iz medicinske perspektive pod nazivom „Junaci iz svijeta medicine“.
Tema stripa i superjunaka izvrsno nam se uklopila u cjelokupni večernji program koji se odvijao u prostoru Velike čitaonice u Središnjoj medicinskoj knjižnici. SMK je događaj organizirala uz snažnu podršku i nepresušnu energiju mladih pomoćnika iz uredništva STUDMEF-a.

Program je bio podijeljen u dva dijela. U prvom smo dijelu imali predavanje prof. dr. sc. Vedrana Katavića o jednoj već dugi niz godina najpopularnijoj, službeno oslikanoj i najdražoj knjizi iz anatomije – novom izdanju Sobottina atlasa. Predavanje je bilo povezano sa 115. godišnjicom prvog izdanja. Profesor nam je naveo neke zanimljivosti iz Sobottina života i njegova profesionalnog puta, ali i puta tog poznatog atlasa. U drugom je predavanju Kristina Šemanjski, dr. med., na vrlo zanimljiv način prikazala vrijedno otkriće Langerhansa, ali i cjelokupnu sliku šećerne bolesti i razvoja inzulina kroz povijest.

Drugi dio Noći knjige bio je rezerviran samo za hrabre! Naš STUDMEF organizirao je superherojski kviz koji je od sudionika iziskivao koncentraciju, staloženost i znanje na temu superjunaka. Noć knjige 2019. u Središnju medicinsku knjižnicu donijela je neka nova znanja uz puno zabave i smijeha okupljenih.OGANIZATOR:

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica (Ustanova)

Šalata 3, Zagreb, 10000

Junaci iz svijeta medicine

Junaci iz svijeta medicine

Junaci iz svijeta medicine

Junaci iz svijeta medicine

Junaci iz svijeta medicine

Junaci iz svijeta medicine

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr