Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar! :: Zagreb

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Redovni |

MJESTO:
Državni hidrometeorološki zavod,
Grič 3, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 19:50
Kraj programa: 23.04.2019 u 20:10

RADNJA:

Proljeće je već u punom zamahu, sve buja, sve je nabreklo, pup do pupa. Jedan je pupoljak čvrsto zbio svoje latice i još se ne da proljeću na vidjelo. Okružilo ga zaštitno blijedo-sivo-zeleno lišće, narezano kao kakva prozirna i lepršava spavaćica koja ne otkriva previše, ali taman toliko koliko je dovoljno za zanosno uzbuđenje. To je biljka koju uz mitsko stvaranje prati ljepota, ljubav na prvi pogled, nesputani zanos i predaja putenim užitcima, potajni ljubavni sastanci izmiješani sa strahom od otkrića zabranjenog ljubavnog erotskog čina i još k tome skriveni odlasci ljubavnika (oboje) tko zna kome, ali vjerojatno znajući zašto i po što! I na kraju, kao i mnoge druge trenutno plamteće ljubavi, u svom žaru izgore i pretvore se u srdžbu, ništavilo, a ponekad, kao u ovom slučaju, u poželjan pupoljak.

Nježno prstima obuhvatite pup, malo ga stisnite i kad začujete tihi uzdah tajanstvene odbačene božice, znak je da je s pupom sve u redu, da je svjež i da neće biti nikakvih iznenađenja. Neka vas ponesu uzdasi! Nježno prstima malo rastvorite pupoljak. Odmaknite latice jednu od druge. Zagledajte se u unutrašnjost. Sredinu pomno razmaknite što više. Upotrijebite prste, povremeno ćete čuti uzdah. Vrhovi latica mogu imati sitnu bodlju pa ćete vjerojatno čuti i svoj uzdah! Ha, ha, ha! Provucite latice preko zubi i usana. Jezikom pokupite krušne mrvice, a zubima nježno ostružite malo bijelo zadebljanje na kraju latice. Obližite ljepljive prste i pustite neka vam se niz bradu kotrlja kapljica njezina soka. U ovome uzbuđenju koga briga za higrometar?!

 

SUDJELUJU:
Marko Vučetić

OSVRT:
Ove godine saznali smo tajnu artičoke i kako je povezana sa Zeusovom nevjernom ljubavnicom Cynarom koju je Zeus strovalio natrag na Zemlju među smrtnike, ali ne više kao lijepu i poželjnu djevojku već kao cvjetni pup u kojem i smrtnici mogu strastveno uživati. Prenosimo Markove riječi: "Proljeće je već u punom zamahu, sve buja, sve je nabreklo, pup do pupa. Jedan je pupoljak čvrsto zbio svoje latice i još se ne da proljeću na vidjelo. Okružilo ga zaštitno blijedo-sivo-zeleno lišće, narezano kao kakva prozirna i lepršava spavaćica koja ne otkriva previše ali taman toliko koliko je dovoljno za zanosno uzbuđenje. To je biljka koju uz mitsko stvaranje prati ljepota, ljubav na prvi pogled, nesputani zanos i predaja putenim užicima, potajni ljubavni sastanci izmiješani s strahom od otkrića zabranjenog ljubavnog erotskog čina i još k tome skriveni odlasci ljubavnika (oboje) tko zna kome, ali vjerojatno znajući zašto i po što!"
Recept i ostatak priče Čuli su posjetitelji!OGANIZATOR:

Državni hidrometeorološki zavod (Ustanova)

Ravnice 48, Zagreb, 10000

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Pup pun požude ili kako strasno upotrijebiti higrometar!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr