Naši junaci - nositelji primijenjenih istraživanja u DHMZ-u :: Zagreb

Naši junaci - nositelji primijenjenih istraživanja u DHMZ-u

Redovni |

MJESTO:
Državni hidrometeorološki zavod,
Grič 3, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 18:15
Kraj programa: 23.04.2019 u 18:25

RADNJA:

Meteorologija, kao jedna od mlađih grana primijenjene fizike, posljednjih desetljeća napreduje ogromnim koracima. U skladu sa svjetskim razvojem informatike i tehnologije omogućen je detaljniji uvid u mnoge dosad neistražene atmosferske pojave i procese malih prostornih razmjera te razmjerno kratkog vremenskog trajanja, ali i prognozu nadolazećih vremenskih prilika sljedećih nekoliko dana, sezona, pa i godina. Brzi napredak znanosti i tehnologije u uvjetima globalizacije čini stjecanje znanja i njegovu produktivnu primjenu temeljnim izazovom konkurentnog gospodarstva i društva.

Neprocjenjiv doprinos znanstvenom razvoju pripada pojedincima koji su svojim radom i trudom te mentorstvom unutar Zavoda postavili standard znanstveno-istraživačkom radu na njegovu samom početku, nesebično dijeleći svoje znanje i energiju s mlađim kolegama i neprestano ih potičući na znanstveni rad.

 

SUDJELUJU:
Branka Ivančan-Picek

OSVRT:
O našim junacima - nositeljima primijenjenih istraživanja na DHMZ-u govorila nam je ravnateljica DHMZ-a Branka Ivančan Picek, prognostičarka, znanstvenica, dugogodišnja rukovoditeljica Službe za meteorološka istraživanja i glavna urednica knjige "Primijenjena znanstvena istraživanja u Državnom hidrometeorološkom zavodu : u povodu 50 godina istraživanja i 70 godina osnivanja DHMZ-a", objavljene ove godine. U kratkoj prezentaciji provela nas je kroz zanimljiva desetljeća brzog razvoja meteorologije i ispričala anegdote o meteorolozima koji su ih obilježili: dr. Draženu Poji, dr. Nadi Pleško i dr. Vesni Jurčec.OGANIZATOR:

Državni hidrometeorološki zavod (Ustanova)

Grič 3, Zagreb, 10000

Naši junaci - nositelji primijenjenih istraživanja u DHMZ-u

Naši junaci - nositelji primijenjenih istraživanja u DHMZ-u

Naši junaci - nositelji primijenjenih istraživanja u DHMZ-u

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr