Priča iz kofera: "Povratak na Zemlju" :: Zagreb

Priča iz kofera: "Povratak na Zemlju"

Matineja |

MJESTO:
KGZ - Dječja knjižnica Marina Držića,
Avenija Marina Držića 10, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 10:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 11:00

RADNJA:

Književnica Gordana Lukačić predstavit će slikovnicu "Povratak na Zemlju", zadnju u nizu ekoslikovnica u kojima je glavna zvijezda Panda Manda. Kakve su se promjene dogodile na Zemlji i kako su se životinje vratile s Mjeseca na naš planet, djeca će vidjeti i čuti kroz interaktivno čitanje slikovnice. Sudjelovat će i u postavljanju scenografije u mali kovčeg koji će za ovu prigodu biti svemirska letjelica, a kasnije Zemlja. Predstavljanje se organizira u okviru projekta "Zelena knjižnica za zeleni Zagreb" koji sufinancira Grad Zagreb, a namijenjen je djeci od 6 do 9 godina.

SUDJELUJU:
Gordana Lukačić, djeca

OSVRT:
Noć knjige u Dječjoj knjižnici Marina Držića započela je matinejom. Spisateljica Gordana Lukačić čitala je svoje "Priče iz kofera" učenicima drugih razreda. Riječ je o edukativnim slikovnicama koje na pristupačan i simpatičan način progovaraju o nužnosti očuvanja prirode te svih njenih vrsta. Glavni protagonisti slikovnica su pande, jedna od najranjivijih životinjskih vrsta na Zemlji. Uzrok smanjivanja populacije panda postepeni je nestanak njihovih staništa i omiljene hrane, bambusa, i to zbog klimatskih promjena te ljudskog djelovanja.

Uz slikovnice "Čajana na Mjesecu" i "Uzbuna u Bambusgaju!", autorica je predstavila novu pustolovinu Pande Mande u slikovnici "Povratak na Zemlju". Djeca su vođena pripovijedanjem sudjelovala u postavljanju scenografije - ovom prilikom kofer se pretvorio u zanimljivu svemirsku letjelicu. Nakon čitanja djeca su crtala ono što im se u slikovnicama najviše svidjelo, a nastavila su razgovor s autoricom uz fini čaj i čajne kolačiće.

Ovim veselim književnim susretom u Dječjoj knjižnici Marina Držića obilježen je Dan hrvatske knjige, Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan planeta Zemlje.OGANIZATOR:

KGZ - Dječja knjižnica Marina Držića (Narodna knjižnica)

Avenija Marina Držića 10, Zagreb, 10000

Priča iz kofera: "Povratak na Zemlju"

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr