Pjesnička večer: G-rupiranje/poezija u krugu :: Zagreb

Pjesnička večer: G-rupiranje/poezija u krugu

Redovni |

MJESTO:
Vinyl bar&bar,
Bogovićeva 3, Zagreb, 10 000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 20:30
Kraj programa: 21.04.2017 u 22:00

RADNJA:

Šest pjesnikinja već pet godina zajedno djeluje, piše i razgovara o poeziji u okviru pjesničkog kružoka G-rupa, pod mentorstvom pjesnika, pisca i nakladnika Branka Čegeca. Članice G-rupe u sklopu programa Noć knjige razgovarat će o tome čemu u današnje vrijeme služe književni kružoci, o tendencijama u poeziji, svojoj suradnji, radu, druženju i kreativnom pisanju te će čitati pjesme. Tribinu moderira Miroslav Mićanović.

G-rupa je započela s radom 2102. godine kao radionica poezije u okviru Centra za kreativno pisanje, a danas djeluje samostalno, kao pjesnički kružok čiji se neobičan pjesnički život i dalje odvija u nepredvidivoj dinamici. Članice G-rupe su: Ana Martina Bakić, pjesnikinja, arhitektica, profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, scenografkinja, spisateljica velike preciznosti i vještine da vizualno pretoči u poetsko; Sanja Baković, novinarka, pjesnikinja, u nakladi CeKaPe-a 2016. godine objavljena je njezina prva zbirka poezije "Plovna mjesta"; Ives Buljan, inženjerka elektrotehnike, profesorica u srednjoj školi, kreativka, pjesnikinja koja kroz poeziju raščarava momente obiteljskog života, članica Kazališta sjena Tripstih; Suzana Kos, korporativna analitičarka, pjesnikinja magične začudnosti, koja polako, ali sigurno priprema prvi rukopis za objavu; Natalija Mihelin, učiteljica u osnovnoj školi, ljubiteljica beat-pjesnika, strastvena čitateljica i istraživačica poezije; Selma Sarajlić Kanazir, spisateljica interpretacijskih tekstova u kulturi, pjesnikinja, poduzetnica, majka, njezin prvi pjesnički rukopis spreman je za objavu; Branko Čegec, institucija poezije u Rvata, iza njega je osam objavljenih knjiga poezije, dobitnik Gorana za mlade pjesnike, dobitnik nagrade Goranov vijenac za cjelokupni doprinos pjesništvu, dobitnik nagrade Kiklop za knjigu poezije „Pun mjesec u Istanbulu“, esejist, antologičar, izdavač koji neumorno izdaje knjige poezije i u najnepovoljnijim vremenima, voditelj Centra za knjigu, voditelj i mentor G-rupe.

SUDJELUJU:
Ana Martina Bakić, Sanja Baković, Ives Buljan, Suzana Kos, Natalija Mihelin, Selma Sarajlić Kanazir, Branko Čegec, Miroslav MićanovićOGANIZATOR:

CeKaPe - Centar za kreativno pisanje (Ostalo)

Amruševa 10, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr