Morsko i druga mora :: Hvar

Morsko i druga mora

Matineja |

MJESTO:
Ljetnikovac Hanibala Lucića,
Hanibala Lucića 8, Hvar, 21450

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 09:30
Kraj programa: 21.04.2017 u 12:00

RADNJA:

U ambijentu prekrasnog ljetnikovca Hanibala Lucića u Hvaru, gdje se nalazi sjedište Muzeja hvarske baštine, okupit će se djeca predškolske dobi sa svojim odgojiteljicama i stručnim suradnicama vrtića (uz mogućnost sudjelovanja roditelja) na pjesničkom druženju s Jakšom Fiamengom i Milanom Lakošem, pjesnikom i profesorom.

Pjesnici će djeci govoriti stihove iz zbirke pjesama Jakše Fiamenga "Morsko i druga mora", a potom će djeca u raznim likovnim tehnikama izražavati svoje impresije na navedene stihove. Planirano je tiskanje mape s razglednicama koje su oslikala djeca, na kojima bi se nalazili Fiamengovi stihovi.

SUDJELUJU:
djeca, odgojiteljice, pedagoginja, logopedinja, ravnateljica te pjesnik Jakša Fiamengo i prof. Milan Lakoš

OSVRT:
U radnoj sobi ljetnikovca renesansnog pjesnika Hanibala Lucića 30-ak djece dječjeg vrtića Vanđela Božitković Hvar, sa svojim odgojiteljicama, te ostalim vrtićkim suradnicima i ravnateljicom Muzeja hvarske baštine (čije je sjedište u ljetnikovcu), družilo se, te slušalo čitanje i govorenje pjesama pjesnika Jakše Fiamenga iz njegove zbirke "Morsko i druga mora". Pjesme je uz autora djeci čitao i prof. Milan Lakoš, dugogodišnji Fiamengov prijatelj i suradnik, voditelj Hvarskog pučkog kazališta. Nakon vrlo zainteresiranog slušanja od strane djece, jedna je djevojčica govorila svoju priču, koju je sama izmislila - "napisala". U odličnoj atmosferi druženja u radnoj sobi pjesnika Hanibala Lucića, djeca su s odgojiteljicama krenula u vrt ljetnikovca, u kojem su bili ponuđeni likovni materijali, veliko platno, boje, kistovi, kartoni i žice, s kojima su djeca izrazila svoje impresije nakon čitanja pjesama iz zbirke "Morsko i druga mora". Program je trajao 3 sata. (10-13 sati).
Zapis: Sanja ĆurinOGANIZATOR:

Dječji vrtić "Vanđela Božitković" Hvar (Ustanova)

Hanibala Lucića 3, Hvar, 21450

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Morsko i druga mora

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr