Svečana dodjela Nagrade BOOKtiga 2017. :: Poreč

Svečana dodjela Nagrade BOOKtiga 2017.

Redovni |

MJESTO:
Gradska knjižnica Poreč,
Trg Marafor 3, Poreč, 52440

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2017 u 19:00
Kraj programa: 21.04.2017 u 23:59

RADNJA:

Gradska knjižnica Poreč i ove će godine, po osmi put, dodijeliti posebno godišnje priznanje - Nagradu BOOKtiga najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Ove godine ono će pripasti teatrologinji i spisateljici Mani Gotovac, i to za njezin roman "Snebivaš me".

Nakon prvih dvaju autobiografskih - memoarskih zapisa objavljenih u knjigama "Fališ mi", krajem 2015. godine Mani Gotovac predstavila je svoju fikcijsku prozu, priču triju žena iz jedne obitelji, njihovih ljubavi, njihove rođene i nerođene djece tijekom šezdesetak godina; od pedesetih godina prošlog stoljeća do današnjih dana. Opisujući njihove živote, postavlja brojna pitanja o položaju žene u društvu i progovara o najskrovitijim odnosima između muškarca i žene.

Pod pokroviteljstvom Istarske županije - Regione Istriana svečana dodjela Nagrade upriličit će se u Noći knjige, u petak 21. travnja u 19 sati kada će ovogodišnjoj dobitnici biti uručeno priznanje – primjerak njezinog romana koji je mjesec dana "putovao" po knjižnicama Istre i u koji su njezini čitatelji upisati svoje dojmove o pročitaj knjizi.

Nakon uručenja Nagrade, slijedi književna večer koju će moderirati urednica knjige “Snebivaš me” Adrijana Piteša, a zatim i druženje s autoricom.

SUDJELUJU:
Mani Gotovac, Adriana PitešaOGANIZATOR:

Gradska knjižnica Poreč (Narodna knjižnica)

Trg Marafor 3, Poreč, 52440

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr