Školski sajam knjiga i radionice za promicanje knjige i kulture čitanja :: Ljubešćica

Školski sajam knjiga i radionice za promicanje knjige i kulture čitanja

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Ljubešćica,
Zagrebačka 22, Ljubešćica, 42222

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2017 u 17:00
Kraj programa: 24.04.2017 u 19:00

RADNJA:

Noć knjige 2017. obilježit ćemo 24. travnja u poslijepodnevnim satima, sudjelovanjem svih učenika i učitelja škole te zainteresiranih roditelja u zajedničkim aktivnostima s ciljem promicanja knjige i kulture čitanja.

Noć knjige započet će Školskim sajmom knjiga u školskoj sportskoj dvorani, gdje će sudionici urediti štandove na kojima će izložiti knjige i časopise koje su donijeli na razmjenu. Istovremeno, krenut će u potragu za novim zanimljivim naslovima. U razmjenu će se uključiti i učitelji te roditelji za koje će biti uređen poseban "kutak". Školska knjižnica će na Sajmu, također, ponuditi neke otpisane knjige i časopise.

Školski sajam knjiga održat će se pod motom: Svaka je knjiga vrijedna čitanja! Potom slijede razredne radionice u kojima će učenici nižih razreda, njihovi roditelji, bake i djedovi, braća i sestre i, naravno, učiteljice zajednički sudjelovati su aktivnostima: „Djeca čitaju roditeljima“, „Roditelji čitaju djeci“, „Djeca čitaju djeci“ te „Naše najdraže slikovnice“. Nakon čitanja slijedi razgovor se o pročitanome, iznose se dojmovi te se zajednički rješavaju listići sa zadatcima o razumijevanju pročitanoga. Učenici viših razreda i njihovi roditelji, uz pomoć predmetnih učitelja i knjižničarke, sudjelovat će u radionici „Zaštitimo knjige – omatanje knjiga zaštitnim folijama“.

SUDJELUJU:
učenici škole, roditelji, knjižničarka, svi učitelji školeOGANIZATOR:

Osnovna škola Ljubešćica (Ustanova)

Zagrebačka 22, Ljubešćica, 42222

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr