Knjigosvaštara :: Zagreb

Knjigosvaštara

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Bukovac,
Trnac 42, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2017 u 18:30
Kraj programa: 24.04.2017 u 21:00

RADNJA:

Od pričanja priča preko knjigokvizova do književnog natjecanja za zadnji komad pizze.

SUDJELUJU:
učenici i knjižničarke OŠ Bukovac

OSVRT:
U ponedjeljak, 24. travnja od 18.30 do 21.00 sat u našoj se školskoj knjižnici održala Noć knjige. Sudjelovali su učenici četvrtih, petih i šestih razreda. Ljubav prema knjizi i čitanju učenici su obilježili nizom aktivnosti. Na početku ovog opuštenog druženja snimljena je grupna fotografija učenika kako čitaju na drvetu ispred škole, koju smo prijavili na fotonatječaj povodom Noći knjige: „Bilo kuda, čitaj svuda!“. Na taj način je i naša škola sudjelovala u natječaju za najbolju fotografiju vezanu za čitanje.

Nakon fotografiranja i boravka na zraku vratili smo se u našu knjižnicu. Uz pomoć knjižničarki učenici su izrađivali od kartona i umjetne kože privjeske u obliku knjiga, bavili su se kreativnim osmišljavanjem priča pomoću kockica (StoryCubes) koje su zatim u grupama prezentirali. Svi sudionici su koristeći mobitele rješavali mrežni kviz (Quizizz), putem kojeg su naučili i ponovili puno toga o fondu knjižnice – beletristici, stručnoj literaturi, časopisima, o UDK oznakama… Pobjednica kviza s najviše točnih odgovora je nagrađena sitnicom.

Moramo pohvaliti učenike koji su svojom kreativnošću opet osigurali radnu, ali i zabavnu atmosferu. Vrijeme je u ugodnom druženju brzo proletjelo, a i iduće godine namjeravamo Noć knjige obilježiti na poseban način s nekim novim idejama. Jedva čekamo!

Knjižničarke Mateja i RahelaOGANIZATOR:

Osnovna škola Bukovac (Ustanova)

Trnac 42, Zagreb, 10000

Knjigosvaštara

Knjigosvaštara

Knjigosvaštara

Knjigosvaštara

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr