Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca :: Lipovljani

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Matineja |

MJESTO:
Osnovna škola Josipa Kozarca ,
Augusta Šenoe 1, Lipovljani, 44322

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2016 u 13:00
Kraj programa: 22.04.2016 u 15:00

RADNJA:

Izložba različitih izdanja knjige "Priče iz davnine" i razglednica s likovima iz djela. Intervju s književnicom Ivanom Brlić-Mažuranić (glumi je učiteljica), čitanje bajke "Šuma Striborova", crtani film, likovno-kretivna radionica - izrada lutki i scenske improvizacije s njima.

SUDJELUJU:

OSVRT:
Noć knjige ove se godine po prvi puta održala u našoj školskoj knjižnici, a započeli smo je matinejom za najmlađe u 13:00 sati. Za taj dan priredili smo izložbu različitih izdanja knjige "Priče iz davnine" i čestitki s likovima iz tih bajki. Neslužbeno smo je nazvali „Ivana u knjižnici“, a njezini posjetitelji bili su učenici 1.–4. razreda matične škole. Njihove su se učiteljice pobrinule da ovu manifestaciju posjeti velik broj učenika te smo ih morali podijeliti u dvije skupine. Našu matineju posjetilo je više od sedamdeset učenika te njihove učiteljice.
Na početku matineje učiteljica Ksenija Dokmanić, u kostimu 19. stoljeća, predstavila se učenicima kao Ivana Brlić-Mažuranić, upoznala ih sa svojim životom i djelima te odgovarala na njihova pitanja. Učenici su bili oduševljeni, a njihovim pitanjima nije bilo kraja. Ivana im je zatim pročitala ulomak iz svoje bajke "Šuma Striborova" te ih pozvala da zajedno s njom pogledaju crtani film snimljen prema tome njezinu djelu. Matineju smo završili likovno-kreativnom radionicom u kojoj smo od kuhača izrađivali lutke likova iz bajke koju smo pogledali, a neki su se učenici odvažili i odglumiti nam scenu iz bajke. Svi smo bili oduševljeni i vrlo zadovoljni, prepuni pozitivnih dojmova, jedva čekajući da vidimo što ćemo raditi sljedeće godine.OGANIZATOR:

Osnovna škola Josipa Kozarca - NE (Ustanova)

Augusta Šenoe 1, Lipovljani, 44322

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Noć knjige u OŠ Josipa Kozarca

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr