Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Depra

Mjesto: Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Ljudevita Gaja 27, Krapinske Toplice, 49217
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 21:00
Radnja: Predstavljanje knjige "Depra" novinara i televizijskog voditelja Aleksandra Stankovića. Predstavljanje će se održati u Domu kulture Krapinske Toplice.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Kako se nositi sa strahom od budućnosti

Mjesto: Osnovna škola Bartola Kašića Vinkovci, Bartola Kašića 48, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2024 12:20 - 13:05
Radnja: Nakon razgovora o knjigama apokaliptičnih tema koje nam ne predviđaju blistavu budućnost, ponovit ćemo što smo sve naučili nakon raznih katastrofa koje su zadesile čovječanstvo kroz povijest te porazgovarati o budućnosti i naučiti kako se nositi sa strahom. Radionicu će provesti psihologinja Iva Groznica, učiteljica povijesti Ivana Spajić te knjižničarka Tihana Perić.  
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Ususret introspekciji - kako čitamo sebe?

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica "Viktor Car Emin" Opatija, Nikole Tesle 2, Opatija, 51410
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: Kako doskočiti izazovima vremena u kojemu živimo? U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene i rast? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost, znanost i psihologija? Odgovore na ova i slična pitanja na predavanju će ponuditi dr. sc. Sanja Bradić s Katedre za razvojnu, kognitivnu i edukacijsku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Večer smijeha: Splicka Scena

Mjesto: Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Ulica slobode 2, Split, 21000
Vrijeme: 22.04.2024 19:00 - 20:00
Radnja: Uz suradnju s Kolektivom stand-up komičara iz Splita, očekuje vas večer puna humora i zabave, uz dodir književnosti i čitanja.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Čitanje Knjige o čudima svijeta Marka Pola za mlade

Mjesto: Gradska knjižnica Ivan Vidali, Obala korčulanskih brodograditelja, bb, Korčula, 20260
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 11:00
Radnja: "Knjiga čuda svijeta" najpoznatijeg svjetskog putnika Marka Pola čitat će se tako da posjetitelje dočeka odabrani dio (do maksimalno 10-ak rečenica) u kuverti pod brojem. Kuverte će se izvlačiti te će se tekstovi čitati naglas, kronološkim slijedom kako teku dijelovi u knjizi, kao daljnji poticaj na pripovijedanje. Cilj je da sudionici razviju osobnu priču, potaknutu Markovom razmišljaju o nastanku brojnih kompilacija i verzija prvog rukopisa iz zatvora, koji se za sada vodi... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Jutarnje pjesme s Facebooka

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin, Franjevački trg 4, Varaždin, 42000
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 21:00
Radnja: Predstavljanje zbirke pjesama "Jutarnje pjesme s Facebooka" Gordane Igrec. Zbirku će predstaviti recenzentica Lada Žigo Španić i autorica Gordana Igrec. Moderatorica događanja je novinarka Marija Barić. Stihove čita dramska umjetnica Suzana Nikolić. U glazbenom dijelu programa sudjeluju: Ivan Mežnarić, klavijature, Dragica Trstenjak, sopran, Mira Cepanec, sopran i Mia Geček, alt.
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr