Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Duboki trag pisane riječi i Parlaonica

Mjesto: Dječji vrtić Potjeh, Moslavačka 42, Slavonski Brod, 35000
Vrijeme: 23.04.2024 09:00 - 16:00
Radnja: Djeca su u ulozi spisatelja, a potom i naratori: pisanje priča o dječjem svakodnevnom životu, priče kao rješenje problema sa kojim se susreću, priča kao motiv, priča kao spoznaja. Parlaonica – mogu prepoznati razliku između činjenica i mišljenja – debata o problematici održivosti i utjecaju modernih tehnologija na život ljudi te na okoliš. Zdravlje i dobrobit – razgovor o osjećajima i strategijama koje nam pomažu u upravljanju emocijama – prepoznavanje... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Djela Marije Jurić Zagorke u novome ruhu

Mjesto: Arkadija - Školska knjiga, Trg bana Josipa Jelačića 14, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 19:50
Radnja: O Mariji Jurić Zagorki, najčitanijoj hrvatskoj spisateljici, i novim izdanjima "Gričke vještice" i "Kći Lotršćaka" razgovarat će glavna urednica Miroslava Vučić, dizajnerica Tessa Bachrach Krištofić i dr. sc. Deniver Vukelić.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Gornjogradske coprnice

Mjesto: Kino Tuškanac, Tuškanac 1, Zagreb, 10 000
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 21:00
Radnja: Povijesni obilazak zagrebačkih Gornjogradskih coprnica dotiče se specifičnosti europskog fenomena progona vještica, zasnovan na stvarnim povijesnim osobama iz tadašnjeg Gradeca, optuženim za vještičarenje. Izvedba se temelji na tehnici pripovijedanja koja uključuje i dramske, odnosno igrane scene. 
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Samo za taj osjećaj!

Mjesto: Dječji vrtić Proljeće , Naftaplinska 23/a, Kloštar Ivanić, 10312
Vrijeme: 23.04.2024 16:30 - 18:00
Radnja: U skladu s temom i idejom ovogodišnje Noći knjige i kakvim se knjigama u teškim vremenima okrećemo, mi u dječjem vrtiću se okrećemo problemskim i tematskim slikovnicama čije ćemo korištenje u svakodnevnom radu promovirati (promocija svih emocija!). Osim toga organizirat ćemo radionice za djecu i roditelje na temu emocija. Prepoznavanje, imenovanje i poželjno nošenje s emocijama se postavlja kao osnovni cilj aktivnosti. Svemu tome ćemo dodati kviz za djecu i roditelje na temu... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Hvataj zelena svjetla s knjigom!

Mjesto: Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Istarska 3, Osijek, 31000
Vrijeme: 24.04.2024 11:00 - 13:00
Radnja: Učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek poslužit će se knjigama kako bi pronašli putokaze kojima bi osnažili vlastito mentalno zdravlje i međusobno se povezali s vršnjacima u zahtjevnim vremenima odrastanja. Razvijat ćemo vještine pismenost te socijalne i komunikacijske vještine s naglaskom na empatiju.
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Terapeutske priče kao lijek

Mjesto: Osnovna škola Nikole Andrića, Voćarska 1, Vukovar, 32000
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 18:30
Radnja: U središnjem dijelu obilježavanja učenici u skupinama životinja s voditeljicama čitaju priču "Anansi i kip". Nakon toga razgovaraju o manama čovjeka pauka, koje učenici povezuju sa stvarnim životom i potom u skupinama izrađuju vlastiti kip Anansija na koji lijepe sve čovjekove mane i primjere lošeg ponašanja, koji ih muče u svakodnevnom životu. Kipove s listićima izložit ćemo u holu škole gdje će svi moći prošetati i vidjeti probleme koji muče... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr