Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Noć knjige u Gimnaziji Županja, dnevna matineja

Mjesto: Gimnazija Županja, Veliki kraj 42, Županja, 32270
Vrijeme: 23.04.2024 11:00 - 15:00
Radnja: Zbor Gimnazije Županja uvodi nas u svečanost otvaranja dnevne matineje "Noći knjige". Skupina za poučavanje klasičnih jezika "Vestigia" izvodi igrokaz "Perzeponina otmica. English drama group izvodi igrokaz Tannin and Football - exploring the English influence on Županja. Predstavljamo ovogodišnje sudionike LiDrana iz naše škole. Podjela zahvalnica učenicima u projektu "Mreža čitanja". Razgovor s dvjema spisateljicama: Tena Lončarević i Viktorija... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Vrijeme koje nam je dano

Mjesto: Osnovna škola Dalj, Zagrebačka 2 b, Dalj, 31226
Vrijeme: 23.04.2024 14:00 - 16:00
Radnja: Radionica se održava u vanjskoj STEM učionici Osnovne škole Dalj. Na izložbi knjiga iz područja ekologije učenici 7. i 8. razreda će govoriti o klimatskim i ekološkim problemima koji ih zabrinjavaju, raspravljati o budućnosti ljudske vrste te predlagati rješenja. U završnom dijelu radionice učenici će različitim likovnim tehnikama oslikavati svoju "tamnu" ili "svijetlu" viziju budućnosti. Izložba radova bit će... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Prevoditeljsko-pjesnička večer "Stihom na stih" - čitanje pjesama kataklizmična i (post)apokaliptična sadržaja

Mjesto: Klub Močvara, Trnjanska struga 34, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:30
Radnja: U moru loših vijesti, ratova, zveckanja nuklearnim oružjem, pandemija i nezaustavljivih klimatskih promjena, mi ipak vidimo svjetlo na kraju tunela! Cinici će reći da je to vjerojatno vlak, no mi ne bismo bili mi da nadu ne pronalazimo u poeziji, stoga ove godine članice i članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca čitaju originale i svoje prijevode pjesama kataklizmična i (post)apokaliptična sadržaja.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Najveće platno u gradu: budi karakter - neka tvoj lik ostavi trag

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 23:00
Radnja: U Noći knjige poziva se građanstvo da ostavi svoj trag na najvećem platnu u gradu i to likom koji je na njih ostavio najveći i najznačajniji trag.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Sto lica Šegrta Hlapića

Mjesto: KGZ - Knjižnica Voltino, Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 20:00
Radnja: Izložba dječjih radova nastalih tijekom trajanja projekta Knjige naših ulica koji se provodio u zagrebačkom naselju Botinec zahvaljujući Udruzi "Lastin rep", u partnerstvu s Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba, Udrugom "Pozor" i Hrvatskim čitateljskim društvom. Mladi kreativci vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta u projektu su likovno interpretirali Ivanu Brlić-Mažuranić, likove iz njezina najpoznatijeg romana, ali i samo djelo.... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Moja knjiga - moja emocija

Mjesto: Gradska knjižnica Makarska, Don Mihovila Pavlinovića 1, Makarska, 21300
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:00
Radnja: Ciklus radionica "Moja knjiga - moja emocija" namijenjen je djeci do 12 godina starosti, a ima za cilj prepoznavanje, imenovanje i usmjeravanje emocija koje knjige, priče i literatura pobuđuju kod djece. Radionice će se održati pod vodstvom profesorice filozofije i knjižničarke Gradske knjižnice Makarska Marije Pivac. Prva od ukupno 10 radionica održat će se u Noći knjige. 
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr