Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Matematicando: matematika u književnim pilulama

Mjesto: Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula, Santoriova 3, Pula, 52100
Vrijeme: 26.04.2024 09:35 - 10:25
Radnja: Zajednička karakteristika znanosti i umjetnosti leži u činjenici da se, koristeći vlastitim metodama i načinima, bave čovjekom i prirodom, odnosno nastoje protumačiti život. No maštovitost i narativnost klasičnog književnog teksta na prvi pogled se nikako ne mogu povezati s matematičkim pogledom na svijet i matematičkim tumačenjima. Kako bismo dokazali suprotno, pokrenuli smo projekt pod nazivom "Matematicando" tijekom kojeg su učenici, zaljubljenici u matematiku, odabrali... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige s Tahirom Mujičićem u Kinoteka baru - pridružite nam se u utorak, 23. travnja u 20h!

Mjesto: Kinoteka bar, Kordunska 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 22:00
Radnja: VBZ vas poziva u Kinoteka bar gdje će se predstaviti knjiga “Mali romani: o vremenima kina, filma i posebno Zagreba” autora Tahira Mujičića. Autorova ljubav prema filmu i gradu očituje se u svakoj priči, čineći ovu knjigu nezaobilaznim štivom za sve zaljubljenike u Zagreb i sedmu umjetnost. Dođite i uronite u živopisni svijet Tahirovih priča, koje su portret i povijest samog grada. 
Organizira: V.B.Z., Zagreb
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Znanstveno čitanje muzejske knjižnične građe

Mjesto: Muzej Slavonije, Trg Ivana Pavla II, br. 1, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: Kakva je veza muzejske knjižnične riznice i uvaženog profesora, književnoga povjesničara Milovana Tatarina? Milovan Tatarin redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na kojemu predaje staru hrvatsku književnost, autor je brojnih znanstvenih radova, kapitalnih monografskih izdanja…Ono što u referentnim izvorima nećete pročitati je da je uvaženi profesor dugogodišnji... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige u Knjižnici HAZU

Mjesto: Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 18:00
Radnja: Knjižnica HAZU otvara izložbu u povodu 500. obljetnice smrti oca hrvatske književnosti „Marko Marulić i Akademija“ s posebnim dodatkom "Marulić o miru". U jednoj posebnoj vitrini izloženi su izvornici Marka Marulića u kojima se tematizira MIR. Za sve posjetitelje bit će organiziran već tradicionalan Mali besplatan antikvarijat.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige kod Viteza

Mjesto: Osnovna škola Grigora Viteza, Kruge 46, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 19:00
Radnja: Sjećaju li se roditelji naših učenika knjiga koje su im pružile utjehu? Postoje li knjige koje su ih motivirale na promjene? Odgovore na ta i druga pitanja saznat ćemo u kvizu namijenjenom našim učenicima i roditeljima. Nakon čitanja učenici će dobiti zadatak prenijeti ono što ih motivira i potiče na majicu. Učenici predmetne nastave dobit će priliku napraviti audio slikovnicu. Školu će posjetiti i dvoje izvrsnih autora školskih lektira, Jasminka Tihi-Stepanić i... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Preobrazba dubrovačkih umjetnika

Mjesto: Narodna knjižnica Grad, Ulica od puča 6, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2024 21:00 - 21:30
Radnja: Izložba likovnih radova dubrovačkih umjetnika u povodu obljetnice rođenja Franza Kafke.
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr