Potražite programe i akcije


SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

U ovogodišnjem natječaju učenici su pozvani literarnim radovima iskazati svoje doživljaje svijeta povezujući ih s ovogodišnjom temom Noći knjige – 'Kad je prizma kataklizma' i djelima Ivane Brlić-Mažuranić, J.R.R. Tolkiena, Marka Marulića ili drugim djelima, izvorima inspiracije, ohrabrenja i utjehe.

Pročitaj više!

KNJIŽEVNE ŠETNJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Tijekom trajanja Noći knjige u suradnji s poznatim zagrebačkim pripovjedačicama Josipom Šiklić – Purgericom, Ivom Sillom (Kazivačica – Secret Zagreb) i Gornjogradskim coprnicama poklanjamo Zagrepčanima i svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu tri besplatne tematske ture inspirirane knjigama, književnošću i književnicima...

Pročitaj više!

PRODAJNE AKCIJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Uz brojne programe i akcije u ovogodišnjoj Noći knjige, od 23. do 28. travnja održat će se i prodajna akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA. Akcija će omogućiti svim ljubiteljima pisane riječi da kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama online ili uživo u brojnim knjižarama diljem Hrvatske koje su se prijavile za sudjelovanje. Akcije u knjižnicama omogućit će povrat građe bez zakasnine ili darovati besplatnu članarinu.

Pročitaj više!

SVEČANO OTVORENJE NOĆI KNJIGE 2024.

U utorak 23. travnja točno u podne otvaramo 13. Noć knjige i predstavljamo najnovije rezultate istraživanja o čitanju i kupovini knjiga u Hrvatskoj! Na otvorenju će sudjelovati ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, glavna ravnateljica NSK prof. dr. sc. Ivanka Stričević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina i Tamara Kraus iz agencije KARIKA...

Pročitaj više!

NA HRT-U TJEDAN POSVEĆEN KNJIZI I APOKALIPSI

Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 22. do 24. travnja bit će prikazan niz prigodnih sadržaja – uz najnovije istraživanje čitanosti i kupovine knjiga u Republici Hrvatskoj bit će emitirane tri specijalne emisije o temi apokalipse u kojima gostuju filozof Srećko Horvat, meteorologinja i klimatologinja Lidija Srnec i profesor na Fakultetu političkih znanosti Robert Mikac. 

Pročitaj više!

PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

U večernjim satima, 23.4. družimo se u prostoru PriMarius Craft Oaze u Zagrebu gdje nas očekuje knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE. U kvizu će sudjelovati raznolike ekipe, pisci, prevoditelji, knjižničari, knjigoljupci svih profila, kao i već okorjeli kvizaši poput Morane Zibar...svi su dobro došli u PriMarius koji u Noći knjige svoja vrata otvara u 19 sati nastupom Skeptika u pubu. 

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Noćenje u knjižnici

Mjesto: Gradska knjižnica "Mato Lovrak" Grubišno Polje, Ivana Nepomuka Jemeršića 1, Grubišno Polje, 43290
Vrijeme: 23.04. 19:00 - 24.04.2024 08:00
Radnja: Ovaj način obilježavanja Noći knjige u našoj knjižnici koji se održava već duži niz godina. Počinje u 19 sati kazališnom predstavom za djecu Kazališta Tvornica lutaka, a nastavlja se na Dječjem odjelu igranjem društvenih igara, raspravom o omiljenim književnim djelima uz pizze te gledanjem animiranog filma za djecu, nakon čega slijedi spavanje u Knjižnici. Događaj završava idući dan ujutro kada, nakon doručka, svako dijete odlazi svojoj kući. Za sudjelovanje u ovom... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Knjige za izazovna vremena: Krešimir Mišak u Knjižnici

Mjesto: Gradska knjižnica Beli Manastir, Kralja Tomislava 2, Beli Manastir, 31300
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:15
Radnja: Predstavljanje knjiga Krešimira Mišaka u Noći knjige 2024. godine.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Ela – spasiteljica pčela

Mjesto: Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić", Trg bana Jelačića 7, Velika, 34330
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 19:00
Radnja: Radionica za zainteresirane učenike 1. razreda, a temelji se na slikovnici "Ela spasiteljica pčela" autorica Catherine Jacob i Lucy Fleming. Učenici će poslušati slikovnicu, rješavati zadatke u digitalnom alatu Wordwall, pogledati edukativni video o pčelama, izraditi pčelu od balona i kartonskog tuljca te naučiti pjevati pjesmicu o pčeli. Na kraju će radionice majka jednog učenika održati kratko predavanje o pčelama te će učenici imati priliku promatrati pelud pod mikroskopom. ... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Novi Krleža u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Školske knjige

Mjesto: Arkadija - Školska knjiga, Trg bana Josipa Jelačića 14, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 17:45
Radnja: O višegodišnjem projektu od nacionalnog značenja i prvome kolu Djela Miroslava Krleže razgovarat će dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige, akademik Krešimir Nemec i glavna urednica Miroslava Vučić.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Heretik našeg doba – Šetnja s Markantunom de Dominisom

Mjesto: Narodni trg, Narodni trg, Split, 21000
Vrijeme: 23.04.2024 16:00 - 17:15
Radnja: Heretik našeg doba – šetnja s Markantunom de Dominisom 400 godina nakon što nas je napustio veliki znanstvenik, univerzalni čovjek, posmrtno spaljen na lomači zajedno sa svojim knjigama. U ovoj interpretacijskoj šetnji oživjet ćemo njegov duh uz zapise Ivana Supeka, ali i duh Splita koji će nam još jednom otkriti svoje renesansno tijelo. 
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Putujemo kroz povijest

Mjesto: Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, Kralja Tomislava 12a, Brod na Kupi, 51301
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 12:00
Radnja: Knjigosaur Gjuro Nachitanovicz bio je poticaj da učenici Osnovne škole Frana Krste Frankopana urone u knjige i počnu proučavati povijest. Učenici će proučavat vrste dinosaura, pretraživati knjižnične izvore o razdobljima u kojima su živjeli te sudjelovati u kreativnim radionicama. Na kraju će svi zajedno na obris knjigosaura ispisivati riječi koje su im ostale u sjećanju nakon radionica ili riječi koje vole.  
Program je zatvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr