Potražite programe i akcije


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2019.

Programi u Noći knjige 2019. mogu se prijaviti do 5. travnja putem prijavnice dostupne na stranici. Nakon ovoga roka i dalje će biti moguće prijavljivati programe i akcije međutim, prijavljenima nakon roka ne možemo garantirati da će na vrijeme dobiti promotivne materijale. Sve detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku...

Poveznica - pročitaj više

NAGRADNI NATJEČAJ - KOJI SI TI LIK?!

Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj na temu „Koji si ti lik?!“ Napiši kratku priču, nacrtaj strip ili snimi video – postani booktuber! Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a provoditelji natječaja su stručni suradnici školski knjižničari.

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Koncert Zorana Predina i predstavljanje knjige

Mjesto: Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, Ulica od Puča 6, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2019 20:30 - 22:30
Radnja:

Kantautorski koncert slovenskog glazbenika Zorana Predina uz predstavljanje njegove knjige ''Glavom kroz zid''.

Kategorija: Redovni

Izložba „Profesori i učenici u svijetu junaka i superheroja“

Mjesto: KGZ - Knjižnica Voltino, Dragutina Golika 36, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 19:00 - 20:00
Radnja:

Izložba učenika i profesora Odjela grafike sa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba referira se na junake knjige i stripa i oružjem kojim najbolje barataju – olovkom, perom i tušem, kistom i bojom. Knjige i stripovi sa svojim bezvremenskim junacima nezaobilazan su dio odrastanja i formiranja mladih u zdrave, moralne i empatične osobe, spremne da dio moći i sposobnosti svojih heroja prenesu i u stvaran život. 

Kategorija: Redovni

Svečano otvaranje Noći knjige 2019. i druženje s Knjigomirom

Mjesto: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 12:00 - 13:00
Radnja:

Noć knjige 2019. posvetili smo omiljenim likovima i junacima iz svijeta knjige i stripa. Pitali smo vas koji su vam junaci najdraži, što ste od njih naučili, kamo ste uz pomoć mašte s njima putovali i kakvi ste se s tih putovanja vratili. Organizatori Noći knjige jednoglasni su u odluci da je njihov najdraži junak Knjigomir - momak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući knjigama. Sretni su stoga što će upravo njega ugostiti na svečanom otvaranju najživahnije knjiške manifestacije na planetu Zemlji. Svoju univerzalnu poruku o važnosti knjige i vrijednosti čitanja prenijet će nam točno u podne u najvećoj hrvatskoj knjižnici.

Zajedno s Knjigomirom, poslušajmo kakvi su najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj i nagradimo najbolje učeničke radove pristigle na literarno-likovni natječaj "Koji si ti lik?!" koji je za manifestaciju Noć knjige organizirala i provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Zanimljivosti iz Knjigomirova putovanja s udaljene planete Libromeda do Zemlje i Noći knjige vješto su ilustrirale ruke Josipa Sršena i Sebastijana Čamagajevca, a u njihovim ilustracijama i Knjigomirovim putešestvijama uživat ćemo zajedno, prisjećajući se kako je nekoć bilo jednostavno vjerovati istinama koje smo upijali s knjiških stranica i propitujući se koje sve moći i danas možemo posuditi iz ukoričenih svjetova. Najvažnije pitanje na koje si pritom možemo postaviti je kako uz njihovu pomoć sebe i svijet promijeniti nabolje.

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr