Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Fantastične knjige za izazovna vremena

Mjesto: Osnovna škola Zamet, Bože Vidasa 12, Rijeka, 51000
Vrijeme: 25.04.2024 12:30 - 13:30
Radnja: U školskoj knjižnici, učenici koji su se unaprijed pripremili, sudjeluju na druženju s književnicom Moreom Banićević. Upoznaju se s njezinim fantastičnim knjigama i likovima, stvaralačkim radom, hobijima i pogledima na svijet. Razgovaraju o čitateljskim ukusima te traže odgovor na pitanje: Kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Kul u gradu: Razgovor s Ivanom Dragičević o knjizi Nesigurni

Mjesto: Knjižara Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:00
Radnja: Što je sigurnost? Koliko su nam bitni zdravlje, opskrba hranom, demokratske institucije, država, internet te kako je to sve povezano s globalnim procesima i konceptom sigurnosti? Koliko je nju samu promijenilo intimno iskustvo bolesti, ispričat će nam u Noći knjige Ivana Dragičević.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Posljednja družba čitača apokalipse

Mjesto: PriMarius Craft Oaza tap room, Slavonska avenija 3b, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2023 19:00 - 00:00
Radnja: U večernjim satima družimo se u prostoru PriMarius Craft Oaze u Zagrebu (Hala Zagreb, Slavonska avenija 3b), gdje nas očekuje nastup Skeptika u pubu te knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE. Očekuju se šarene i vesele ekipe: članovi društava pisaca i knjižničara, nakladnici, knjižari, prevoditelji, nastavnici, djelatnici ministarstava kulture i obrazovanja, knjiški entuzijasti, kao i već okorjeli kvizaši ili oni koji će se u ovaj format kviza tek zaljubiti.... Pročitaj više
Program je
Kategorija: Redovni

Duboki trag pisane riječi i Parlaonica

Mjesto: Dječji vrtić Potjeh, Moslavačka 42, Slavonski Brod, 35000
Vrijeme: 23.04.2024 09:00 - 16:00
Radnja: Djeca su u ulozi spisatelja, a potom i naratori: pisanje priča o dječjem svakodnevnom životu, priče kao rješenje problema sa kojim se susreću, priča kao motiv, priča kao spoznaja. Parlaonica – mogu prepoznati razliku između činjenica i mišljenja – debata o problematici održivosti i utjecaju modernih tehnologija na život ljudi te na okoliš. Zdravlje i dobrobit – razgovor o osjećajima i strategijama koje nam pomažu u upravljanju emocijama – prepoznavanje... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Radijska emisija Gimnazije Nova Gradiška o čitanju

Mjesto: Gimnazija Nova Gradiška, Trg kralja Tomislava 9, Nova Gradiška, 35400
Vrijeme: 23.04.2024 07:00 - 20:00
Radnja: Nit vodilja radijske emisije je anketa o čitateljskim navikama učenika Gimnazije Nova Gradiška i osvrt na istraživanja o čitanju u Republici Hrvatskoj i svijetu. Naglasak je stavljen na promjene u čitanju kod današnjih učenika, dobrobiti čitanja i posljedice sve učestalijeg čitanja kraćih tekstova.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Književni susret s Robertom Međurečanom

Mjesto: Gradska knjižnica Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, 10410
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 22:00
Radnja: Robert Međurečan autor je četiriju romana: “Prodajem odličja, prvi vlasnik” (2008.), “Kad jaganjci utihnu u Zdihovu” (2011.), “Krletka za glinenog goluba” (2018.) i ''Domovina to go'' (2022). Na književnom susretu od autora ćemo saznati što mu je u izazovnim vremenima koja živimo poslužilo kao inspiracija, a od njegovih čitatelja koje im nove svjetove spomenuti romani otkrivaju.
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr