Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Preobrazba dubrovačkih umjetnika

Mjesto: Narodna knjižnica Grad, Ulica od puča 6, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2024 21:00 - 21:30
Radnja: Izložba likovnih radova dubrovačkih umjetnika u povodu obljetnice rođenja Franza Kafke.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Putujemo kroz povijest

Mjesto: Osnovna škola Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, Kralja Tomislava 12a, Brod na Kupi, 51301
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 12:00
Radnja: Knjigosaur Gjuro Nachitanovicz bio je poticaj da učenici Osnovne škole Frana Krste Frankopana urone u knjige i počnu proučavati povijest. Učenici će proučavat vrste dinosaura, pretraživati knjižnične izvore o razdobljima u kojima su živjeli te sudjelovati u kreativnim radionicama. Na kraju će svi zajedno na obris knjigosaura ispisivati riječi koje su im ostale u sjećanju nakon radionica ili riječi koje vole.  
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Školarci u knjižari: životni put jedne knjige

Mjesto: Znanje Bookshop Zagreb, Gajeva 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 10:00 - 12:00
Radnja: U knjižarama Znanja diljem Hrvatske održavat će se program poticanja čitanja "Školarci u knjižari: životni put jedne knjige". Školarcima nižih i viših razreda interaktivno i na primjeru novog izdanja knjige "Priče iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić objasnit ćemo životni put jedne knjige. Cilj je oživjeti knjigu, približiti pisanu riječ i potaknuti interes za čitanjem kod školaraca te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Istina ili obmana - radionice i izložba

Mjesto: Općinska knjižnica i čitaonica Jelsa, Trg Tome Gamulina, Jelsa, 21465
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 21:00
Radnja: Na pripremnim radionicama sa srednjoškolcima, koje će se održati u tjednu koji prethodi Noći knjige, osmislit ćemo i postaviti interaktivnu izložbu radnog naziva "Istina ili obmana". Cilj je osmisliti koncept izložbe na kojoj će posjetitelji imati zadatak razlučiti istinite od lažnih vijesti. Izložba će se predstaviti na plakatima oblikovanima u formi novinskih stranica, a za ključ, tj. otkriće radi li se o istinitoj vijesti ili obmani, posjetitelj izložbe morat... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Povijesna pozadina distopijskih romana

Mjesto: Gradska knjižnica Zadar - Ogranak Bili brig, Put Pudarice 15, Zadar, 23000
Vrijeme: 23.04.2024 12:00 - 13:00
Radnja: Predavanje profesora povijesti Roka Svena Suraća za učenike 4. razreda srednje škole.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

KataKVIZma

Mjesto: KGZ - Knjižnica Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14, Zagreb, 10 000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: Po uzoru na popularne pub kvizove, u Noći knjige na Odjelu za odrasle igramo kviz "KataKVIZma". Pitanja su podijeljena u kategorije vezane isključivo uz književnost, ponajviše uz autore čije se značajne godišnjice obilježavaju u sklopu ovogodišnje Noći knjige (Marulić, Brlić-Mažuranić, Kafka, Tolkien). Sudjelovati mogu grupe do 5 osoba, a broj sudionika je ograničen. Obavezna je prethodna prijava na e-mail: knjiznica.tina.ujevica@kgz.hr, na broj telefona 01/3095-221 ili... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr