Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Život knjige

Mjesto: Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Ulica slobode 2, Split, 21000
Vrijeme: 23.04.2021 11:00 - 12:00
Radnja:

Vesela interaktivna igra za djecu (i sve koji žele sudjelovati) o nastajanju i djelovanju knjige. U igri djeca pjevaju, plešu i glume knjige i međusobno se čitaju. Knjige će osvanuti u novom svjetlu i mijenjati odnos prema čitanju. Bilo da je riječ o rječniku, enciklopediji, brodskom dnevniku, slikovnici, knjigama poezije, knjigama bajki ili knjigama žalbe, ova igra otvara vrata kreativnog opusa svakog djeteta.

Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige „Bijelo se pere na 90“ Bronje Žakelj

Mjesto: Gradska knjižnica Poreč , Trg Marafor 3, Poreč, 52440
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 18:45
Radnja:

Susret sa slovenskom književnicom Bronjom Žakelj i predstavljanje njezine nagrađene knjige "Bijelo se pere na 90". Uz "Gavrilović" i emisiju "More i pomorci" čekat ćemo prijenos sarajevske Olimpijade, smijat ćemo se i prizivati sličice jednog minulog vremena, ali ćemo se i zajedno suočiti sa strahom, gubitkom, tugom i beznađem. Susret će moderirati prevoditeljica Anita Peti-Stantić.

Kategorija: Redovni

Okrugli stol #zaČITAJse

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Sv. Ivana 1/A, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 19:00
Radnja:

Online okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih. Izlaganjima stručnjaka, profesora, pedagoga, psihologa i knjižničara želimo naglasiti koliko je čitanje važno za razvoj djece i mladih, kako im pomoći da zavole knjigu te predstaviti primjere dobre prakse.

Kategorija: Redovni

Književna ljekarna Kineziološkog fakulteta

Mjesto: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 23:59
Radnja:

U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Knjižnica Kineziološkog fakulteta virtualno će predstaviti odabranu građu iz svojeg fonda tematski vezanu uz tjelesno vježbanje i zdravlje te mentalno zdravlje pojedinca.

Kategorija: Redovni

Bajkopričalica priča

Mjesto: Općinska narodna knjižnica Babina Greda, Vladimira Nazora 1, Babina Greda, 32276
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 18:00
Radnja:

Bajkopričalica će našim najmlađima ispričati priče prilagođene njihovu uzrastu. Prisustvovanje djece je ograničeno, potrebna je prijava. U slučaju lijepog vremena, program će se održati na otvorenom, u parku Župe sv. Lovre. Program će se odvijati prema svim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Kategorija: Redovni

Priče koje liječe

Mjesto: Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Gajeva 2, Krapinske Toplice, 49217
Vrijeme: 23.04.2021 16:00 - 18:30
Radnja:

U želji da i ove godine uključimo što više djece u kulturne programe vezane uz knjigu i čitanje, a da pritom ne zaboravimo one najranjivije – male pacijente, na Odjelu za medicinsku rehabilitaciju djece Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice emitirat će se audiopriče/zvučne knjige za djecu iz ponude prve mobilne aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku „Book&Zvook“.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr