Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Hura! Ja to znam!

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ivana Gundulića 6, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2021 17:15 - 17:30
Radnja:

Hura! I ja to znam!, online je kviz provjere pročitanog teksta u slikovnicama za najmlađe, ali i komunikacija s dječjim knjižničarom na daljinu. Za svaki odgovor djetetu su ponuđene četiri sličice, klikom na ispravnu sličicu ostvaruju se bodovi. Kviz je trenutna zabava, ali motivacija za posudbu novih slikovnica!

Kategorija: Redovni

Online radionica crtanog filma

Mjesto: Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Ulica Ljudevita Gaja 27, Krapinske Toplice, 49217
Vrijeme: 23.04.2021 09:00 - 12:00
Radnja:

Djeca će kroz igru i učenje kreirati svoje likove u raznim tehnikama na papiru, animirati ih te svoje radove na papiru fotografirati. Crteži će "oživjeti" korištenjem softvera za animaciju. Na kraju radionice slijedi prezentacija crteža i animacije, a gotov crtić bit će dostupan na YouTubeu. Financijsku potporu za održavanje programa daje Ministarstvo kulture i medija.

Kategorija: Redovni

Maške, pasi i libri

Mjesto: Gradska knjižnica Kaštela, Trg palih za domovinu 1, Kaštel Sućurac, 21212
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 17:31
Radnja:

Djeca iz Osnovne škole kneza Mislava čitaju odlomke iz slikovnica i knjiga o kućnim ljubimcima iz fonda GKK na sućuračkoj rivi zajedno s kućnim ljubimcima.

Kategorija: Redovni

Ljekovitost bajki Dječji vrtić Hižica

Mjesto: Dječji vrtić Hižica, Vlatka Mačeka 22, Čakovec, 40000
Vrijeme: 23.04.2021 08:30 - 14:00
Radnja:

Plakat naše omiljene bajke, izrada dvorca od pedagoški neoblikovanog materijala i drvenih kocki, labirint kraljević traži put do kraljevne, igra memory s likovima iz bajke. Organiziramo kraljevski bal pod nazivom "Sam život je najljepša bajka H.C. Andersen". Mirni kutić čitanja bajki.

Kategorija: Redovni

Naših deset godina

Mjesto: Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Ulica Ljudevita Gaja 27, Krapinske Toplice, 49217
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 00:22
Radnja:

Online izložba fotografija s događanja u povodu Noći knjige u Knjižnici proteklih deset godina. Izložba će biti organizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom Pregrada i Gradskom knjižnicom Zlatar.

Kategorija: Redovni

Priče koje liječe

Mjesto: KBC Sestre Milosrdnice – Klinika za pedijatriju, Vinogradska cesta 29, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 18:00
Radnja:

U želji da i ove godine uključimo što više djece u kulturne programe vezane uz knjigu i čitanje, a da pritom ne zaboravimo one najranjivije – male pacijente, na Klinici za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu emitirat će se audiopriče/zvučne knjige za djecu iz ponude prve mobilne aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku „Book&Zvook“.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr