Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Razum iznad osjećaja – radni listovi na stranici Naklade Slap

Mjesto: Naklada Slap, Dr. Franje Tuđmana 33, Jastrebarsko, 10450
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 23:59
Radnja:

Oslobodite se osjećaja krivnje, srama, panike, ljutnje, ljubomore, anksioznosti i depresije uz naš novi naslov „Razum iznad osjećaja“. U povodu Noći knjige svi će zainteresirani moći od 18 do 24 sata preuzeti odabrane interaktivne radne listove iz knjige na mrežnoj stranici Naklade Slap.

Kategorija: Redovni

Promocija knjige "Abeceda Siska" Silvije Šesto i Ratka Bjelčića

Mjesto: Osnovna škola Viktorovac Sisak , Aleja narodnih heroja 2, Sisak, 44000
Vrijeme: 23.04.2021 13:10 - 13:55
Radnja:

Zagrebački potres potaknuo je djevojčicu Silviju na posjet gradu Sisku i svojem prijatelju Ratku. Dvoje prijatelja dijalogom upoznaje sisačke kulturne i povijesne znamenitosti po slovima abecede. Aktualna tema postala je još aktualnija danas, nekoliko mjeseci nakon sisačkog potresa, koji književnici Šesto i Bjelčić pa ni ilustrator Boris Kugler knjigom nisu predvidjeli, no o njemu će, kao i o temi ljekovitosti čitanja i pisanja, govoriti na ovoj književnoj promociji. 

Kategorija: Redovni

Tko me hoće? - izliječi se knjigom!

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

U ružičnjaku ispred Knjižnice priredili smo tradicionalno darivanje knjigom. Dođite i odaberite neko ljekovito štivo za sebe.

Kategorija: Redovni

Babuškina priča!

Mjesto: Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, Uska ulica 1, Tisno, 22240
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 12:00
Radnja:

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju ovaj program odvijat će se online tijekom dana. Knjižničarke odjevene u kostim babuške čitat će djeci zanimljive priče s ciljem da se potakne njihov interes za čitanje i ljubav prema knjizi.

Kategorija: Redovni

Nezdravi odnosi

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora, Odjel za djecu i mladež, Vodovodna 13, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 09:30 - 11:00
Radnja:

Zoom radionica za djecu Osnovne škole Ivana Cankara o posesivnim i ljubomornim odnosima među prijateljima te općenito nezdravim odnosima među djecom. Radionica je inspirirana knjigom "Nezdravi odnosi" Jennifer Moore-Mallinos.

Kategorija: Redovni

Hura! Ja to znam!

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ivana Gundulića 6, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2021 17:15 - 17:30
Radnja:

Hura! I ja to znam!, online je kviz provjere pročitanog teksta u slikovnicama za najmlađe, ali i komunikacija s dječjim knjižničarom na daljinu. Za svaki odgovor djetetu su ponuđene četiri sličice, klikom na ispravnu sličicu ostvaruju se bodovi. Kviz je trenutna zabava, ali motivacija za posudbu novih slikovnica!

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr