Potražite programe i akcije


ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Knjigom do osmjeha, vedrine i bezbrižnosti

Mjesto: Osnovna škola Ivanska, Petra Preradovića 2, Ivanska, 43231
Vrijeme: 23.04.2021 13:00 - 18:00
Radnja:

Promocija knjige "Mala glagoljska početnica" autorica Katice Šarlija i Tanje Nađ. U sklopu promocije održat će se izlaganje dr. Darka Žubrinića, prof. matematike na FER-u, ljubitelja i promicatelja glagoljice. Slijedi radionica za učenike 2. razreda pod nazivom "Bajke koje pomažu djeci". Učenici će stvarati recepte za rješavanje teškoća na koje nailaze njihovi vršnjaci, a na tu temu će snimiti i videoprilog koji će emitirati na YouTube kanalu...

Kategorija: Redovni

Večer s Kristijanom Novakom

Mjesto: Knjižnica i čitaonica Kutina, Trg kralja Tomislava 17, Kutina, 44320
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 21:00
Radnja:

Predstavljanje književnika Kristijana Novaka i njegovih djela.

Kategorija: Redovni

Neretvina virtualna kreativna radionica

Mjesto: Gradska knjižnica Kaštela, Trg palih za domovinu 1, Kaštel Sućurac, 21212
Vrijeme: 23.04.2021 16:00 - 16:30
Radnja:

Čitanje priče i kreativna radionica online, nakon čega će djeca svoje uratke slikati i poslati na e-mail Knjižnice, a radovi će biti predstavljeni u galeriji pristiglih fotografija na Facebook stranici Knjižnice. Autor uratka koji osvoji najviše oznaka „sviđa mi se“ bit će nagrađen kreativnim priručnikom Naklade Neretva.

Kategorija: Redovni

Noć knjige u našem vrtiću

Mjesto: Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Tina Ujevića 1, Đurđevac, 48350
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 20:00
Radnja:

Na web stranici vrtića objavit ćemo aktivnosti koje će roditelji moći provoditi sa svojom djecom kod kuće. Od 9. mjeseca 2020. u skupinama "Pčelice" i "Leptirići" provodimo projekt "Čitanjem protiv ekrana". U sklopu tog projekta od 19. – 23. 4. provodit ćemo u skupinama aktivnosti s ciljem razvoja ljubavi prema knjizi i čitanju kod djece...

Kategorija: Redovni

Okrugli stol #zaČITAJse

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Sv. Ivana 1/A, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 19:00
Radnja:

Online okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih. Izlaganjima stručnjaka, profesora, pedagoga, psihologa i knjižničara želimo naglasiti koliko je čitanje važno za razvoj djece i mladih, kako im pomoći da zavole knjigu te predstaviti primjere dobre prakse.

Kategorija: Redovni

Putuj s knjigom – Noć knjige u vlakovima

Mjesto: HŽ Putnički prijevoz (HŽPP), Prigradski prijevoz, Zagreb – Sisak,
Vrijeme: 23.04.2021 12:00 - 19:00
Radnja:

HŽ Putnički prijevoz obilježit će Svjetski dan knjige i autorskih prava u vlakovima koji voze na relaciji Zagreb GK – Sisak – Zagreb GK. Putnicima na toj relaciji bit će omogućeno slušanje audio/zvučnih knjiga koje je osigurao izdavač audio knjiga Audio Store Transonica, vlasnik prve mobilne aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku „Book&Zvook“.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr