Potražite programe i akcije


ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Predstavljanje kataloga Specijalne knjižnice Državnog arhiva u Bjelovaru

Mjesto: Državni arhiv u Bjelovaru , Trg Eugena Kvaternika 6, Bjelovar, 43000
Vrijeme: 23.04.2021 07:00 - 00:01
Radnja:

Povodom Noći knjige javnosti će po prvi puta biti predstavljen katalog Specijalne knjižnice Državnog arhiva u Bjelovaru. Katalog će biti trajno otvoren te će se redovito nadopunjavati naslovima, a same knjige bit će dostupne u Čitaonici Arhiva. Poveznica na katalog bit će postavljena na društvenim mrežama i mrežnim stranicama Državnog arhiva u Bjelovaru.

Kategorija: Redovni

Utjecaj čitanja na kvalitetu roditeljstva

Mjesto: Gradska knjižnica Solin, Zvonimirova 117d, Solin, 21210
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:30
Radnja:

Predavanje o značaju čitanja knjiga i pričanja priča za dobrobit djeteta u ranom djetinjstvu, s posebnim fokusom na roditeljstvo i odnos roditelj - dijete. Osim što doprinosi razvijanju odnosa i privrženosti između roditelja i djece, čitanje knjiga u ranom djetinjstvu, kao ključnom formativno-razvojnom razdoblju, unaprjeđuje brojne vještine kod djeteta i razvija osjećaj njegove dobrobiti.

Kategorija: Redovni

Escape Room za klince i klinceze

Mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 21:00
Radnja:

Online zabava i druženje uz igru. Postajete pravi detektiv u potrazi za tragovima i rješavanju zagonetke koja vas čeka!

Kategorija: Akcije i popusti

Noć knjige u Školskoj knjizi

Mjesto: Knjižara Školska knjiga, Kralja Tomislava 6, Čakovec, 40000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Snizili smo cijene više od 10.000 naslova! U našoj bogatoj ponudi pronađite knjige za svakoga po najboljim cijenama! Posjetite knjižare Školske knjige i internetsku trgovinu i uvjerite se!

Kategorija: Redovni

Libar na škabeliću

Mjesto: Klub-knjižara Giardini 2, Giardini 2, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 21:00
Radnja:

Od 23. do 30. travnja u povodu Noći knjige na sve naslove u Klubu-knjižari Giardini 2 poklanjamo 15% popusta!!! Na našoj Facebook stranici o knjigama koje čitaju pred spavanje govorit će prijatelji knjižare, istarski umjetnici i kulturnjaci, Puležani i Puležanke. Kroz kratki razgovor naša knjižarka Helena potaknut će ih da otkriju s kojim knjigama utonu u san i koje libre drže na škabeliću.

Kategorija: Redovni

Tihomir Dunđerović: Drvolaši

Mjesto: Centar za kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Predstavljanje zbirke poezije Tihomira Dunđerovića Drvolaši.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr