Potražite programe i akcije


ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Književna večer s Pavlom Pavličićem

Mjesto: Gradska knjižnica Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12, Slavonski Brod, 35000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Predstavljanje jednog od najpopularnijih i najčitanijih hrvatskih književnika brodskoj publici.

Kategorija: Redovni

Književna slušaonica „Terapijske priče“

Mjesto: Gradska knjižnica Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, 10410
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 22:00
Radnja:

Dodir zvukom: ovo te smije dotaknuti! Knjiga se dijeli i zvukom. Pokrenuli smo Književnu slušaonicu kao jedan oblik druženja s knjigama. U Noći knjige poslušajte ljekovite priče iz knjige „Terapijske priče i još ponešto“ autorice Božene Galoić. Priče će čitati Dražena Petrišić.

Kategorija: Redovni

Utezi i krila homoseksualnosti

Mjesto: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Poljana 6, Šibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2021 18:15 - 19:00
Radnja:

Filozofska grupa Gimnazije Antuna Vrančića, pod vodstvom mentorice Nives Triva, kroz online će prezentacije i igrokaz prikazati doprinos homoseksualnih osoba kulturi.

Kategorija: Redovni

Priče koje liječe

Mjesto: Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana – Odjel za pedijatriju, Bračak 8, Zabok, 49210
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 18:00
Radnja:

U želji da i ove godine uključimo što više djece u kulturne programe vezane uz knjigu i čitanje, a da pritom ne zaboravimo one najranjivije – male pacijente, na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana emitirat će se audiopriče/zvučne knjige za djecu iz ponude prve mobilne aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku „Book&Zvook“.

Kategorija: Redovni

Male muzejske zgode: Julija otkriva fundus

Mjesto: Muzej likovnih umjetnosti, Europska avenija 9, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 20:00
Radnja:

Muzej likovnih umjetnosti organizira radionicu u suradnji s osječkim vrtićima, koja je osmišljena kako bi je odgajatelji mogli odraditi u svojim grupama unutar vrtića. Radni materijali bit će proslijeđeni digitalnim putem, a cilj radionice je da se djeca putem čitanja priče o djevojčici Juliji i njezinim muzejskim zgodama te nakon provedenog zadatka zainteresiraju za posjet i upoznavanje s muzejom. 

Kategorija: Redovni

Predstavljanje romana "Sinovi, kćeri"

Mjesto: KGZ - Knjižnica Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 22:00
Radnja:

Ivana Bodrožić predstavlja svoj roman "Sinovi, kćeri". Uz autoricu sudjeluju redatelj Saša Božić i urednica Diana Matulić.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr