Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Ekološke kataklizme – jučer, danas, sutra

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Josipa Jurja Strossmayera 36, Valpovo, 31550
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 21:00
Radnja: Dr. sc. Dinko Župan, predsjednik Udruge "Eko-Karašica", na predavanju će se osvrnuti na povijesni pregled ekoloških katastrofa kroz povijest, današnje vrijeme i budućnost. Predavanje će biti usmjereno i ka globalnim nesigurnostima, a posjetitelji će moći pogledati i izložbu književnih djela povezanih s distopijom i apokaliptičnim temama.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Heretik našeg doba – Šetnja s Markantunom de Dominisom

Mjesto: Narodni trg, Narodni trg, Split, 21000
Vrijeme: 23.04.2024 16:00 - 17:15
Radnja: Heretik našeg doba – šetnja s Markantunom de Dominisom 400 godina nakon što nas je napustio veliki znanstvenik, univerzalni čovjek, posmrtno spaljen na lomači zajedno sa svojim knjigama. U ovoj interpretacijskoj šetnji oživjet ćemo njegov duh uz zapise Ivana Supeka, ali i duh Splita koji će nam još jednom otkriti svoje renesansno tijelo. 
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

I ja sam netko... Knjige, likovi, osobe i riječi koje su mi pokazale put

Mjesto: Učenički dom Novi Zagreb, Većeslava Holjevca 3, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 23:00
Radnja: Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježit ćemo u prvom dijelu programa – autorskim tekstovima! Bivši i sadašnji učenici, studenti i djelatnici koji žele u dijelu večeri otvorenog mikrofona mogu podijeliti svoju prozu, poeziju i/ili kratku priču koju su sami napisali. U drugom dijelu programa bavimo se naslovima, poznatim likovima i osobama koje su promijenile povijest i naš unutrašnji svijet. Za kraj ćemo povesti dijalog o situacijama koje su nadahnule... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Malo papirnato kazalište

Mjesto: Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka, Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2024 08:50 - 10:45
Radnja: Pripovjedači (učenici predmetne nastave) pričaju priču učenicima drugog razreda na maloj drvenoj pozornici na kojoj se izvodi kamišibaj (pripovijedanje uz slike). Nakon toga, od kolaž-papira izrezuju geometrijske likove od kojih slažu i stvaraju lutkice na štapiću koje im pomažu u suočavanju sa svakodnevnim problemima. Imenuju lutkicu i problem te prezentiraju drugim učenicima kako i zašto im ona pomaže. Na kraju učenici sjedaju u krug i igraju igru Klupko prijateljstva.... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Književna večer

Mjesto: KGZ - Knjižnica Medveščak, Trg žrtava fašizma 7, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige učenici II., VII., XVI., Klasične gimnazije i Tehničke škole Zagreb u suradnji s Knjižnicom Medveščak održat će književnu večer uz odgovarajući scensko-glazbeni program. Deklamiranjem, čitanjem i dramskim izričajem bit će predstavljeni birani prozni i poetski tekstovi hrvatskog i svjetskog književnog kanona koji pružaju utočište i služe kao inspiracija u kriznim vremenima.... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine

Mjesto: Općinska knjižnica i čitaonica Bistra, Bistranska 98, Poljanica Bistranska, 10298
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:00
Radnja: Na predavanju Silvije Kolar-Fodor iz Udruge "Biovrt - u skladu s prirodom" posjetioci će saznati kako u svom vrtu mogu uzgajati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će i kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što se može uzgajati i tijekom zime, što se može sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su dostupne i u vrijeme kad ne rastu u vrtu. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr