Potražite programe i akcije


ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Male muzejske zgode: Julija otkriva fundus

Mjesto: Muzej likovnih umjetnosti, Europska avenija 9, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 20:00
Radnja:

Muzej likovnih umjetnosti organizira radionicu u suradnji s osječkim vrtićima, koja je osmišljena kako bi je odgajatelji mogli odraditi u svojim grupama unutar vrtića. Radni materijali bit će proslijeđeni digitalnim putem, a cilj radionice je da se djeca putem čitanja priče o djevojčici Juliji i njezinim muzejskim zgodama te nakon provedenog zadatka zainteresiraju za posjet i upoznavanje s muzejom. 

Kategorija: Redovni

Glazbeni nastup Ivane Kindl

Mjesto: Gradska knjižnica Požega, Antuna Kanižlića 1, Požega, 34000
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 21:00
Radnja:

Online glazbeni nastup Ivane Kindl za posjetitelje Knjižnice i pratitelje na društvenim mrežama.

Kategorija: Redovni

Maške, pasi i libri

Mjesto: Gradska knjižnica Kaštela, Trg palih za domovinu 1, Kaštel Sućurac, 21212
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 17:31
Radnja:

Djeca iz Osnovne škole kneza Mislava čitaju odlomke iz slikovnica i knjiga o kućnim ljubimcima iz fonda GKK na sućuračkoj rivi zajedno s kućnim ljubimcima.

Kategorija: Redovni

ETŠ Čakovec: Ljekovita moć stihova

Mjesto: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Vladimira Nazora 36, Čakovec, 40000
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 21:00
Radnja:

Predstavljanje zbirke Sanjivi portreti 23. travnja 2021. na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Knjiga je izdana 2020. godine u novom kolu Biblioteke Insula kojom Grad Čakovec kontinuirano podržava književno stvaralaštvo Međimurja.

Kategorija: Redovni

Čaj za dvije

Mjesto: Interpretacijski centar Terra Panonica, Trg Zrinskog i Frankopana 4, Pleternica, 34310
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 18:30
Radnja:

Gostovanje Amaterskog kazališta Belišće koje će nastupiti s predstavom ''Čaj za dvije''. Predstava će se izvoditi u prostoru multimedijalne dvorane Terra Panonica u skladu s epidemiološkim mjerama. "Čaj za dvije" duhovita je i topla predstava jednostavne strukture i vrlo plastičnih likova u čijim sudbinama prepoznajemo mnoge životne situacije.

Kategorija: Redovni

Escape Room za klince i klinceze

Mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 21:00
Radnja:

Online zabava i druženje uz igru. Postajete pravi detektiv u potrazi za tragovima i rješavanju zagonetke koja vas čeka!

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr