Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu / poetski performans Matka Abramića

Mjesto: Bookara, Maksimirska 39, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 20:00
Radnja:

Ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina zabavljat će svojim osebujnim poetskim performansom u kojem će prolaznicima pisati pjesme na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati naglas. Ako vremenski uvjeti dozvole, performans će biti ispred knjižare Bookara, a ako padne kiša, potražite ga u izlogu.

Kategorija: Redovni

Zlatarovo zlato kroz šetnju i priču

Mjesto: Bakačeva ulica – Kaptol – Gornji grad – tunel ispod Griča, Bakačeva ulica, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 20:00
Radnja:

Roman Augusta Šenoe "Zlatarovo zlato" ove godine obilježava 150. obljetnicu prve objave. Respektirajući epidemiološke mjere zbog pandemije virusom Covid 19, povest ćemo štovatelje lika i djela Augusta Šenoe i romana "Zlatarovo zlato" po lokacijama na kojima se događa radnja romana, istovremeno pripovijedajući njegov sadržaj. Šetnja će biti interaktivna uz čitanje pojedinih originalnih rečenica Augusta Šenoe iz 1871. 

Organizira: Kuća Šenoa, Zagreb
Kategorija: Redovni

PP - Preporučili su, pročitajte!

Mjesto: KGZ - Knjižnica Božidara Adžije, Trg kralja Petra Krešimira IV 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Narodne knjižnice poticajna su sredina za razvoj i promicanje kulture čitanja i pismenosti, stoga ovaj program nudi preporuke za čitanje prema izboru poznatih osoba, korisnika usluga Knjižnica grada Zagreba. Oni će dati kratak osvrt na knjigu koja je u nekom trenutku njihova života na njih djelovala ljekovito. Videozapisi će biti objavljeni na mrežnim i Facebook stranicama Knjižnice.

Kategorija: Redovni

Čitam ti priču

Mjesto: Dom za starije osobe Kantrida Rijeka, Đuro Catti 6, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 12:00
Radnja:

Interpretativno čitanje kratkih priča hrvatskih autorica putem aplikacije Zoom stanarima Doma Kantrida.

Kategorija: Redovni

Književni susret sa Zoranom Ferićem

Mjesto: Gradska knjižnica Požega, Antuna Kanižlića 1, Požega, 34000
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Predstavljanje autora i njegova književnog opusa posjetiteljima uživo u knjižnici i pratiteljima online.

Kategorija: Redovni

Otvorenje murala Ježeve kućice uz čitanje

Mjesto: Gradski park Bundek, Ulica Damira Tomljanovića, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 12:00
Radnja:

Druženje djece iz obližnjeg vrtića s autoricom murala Lorom Elezović, koja će im pročitati Ježevu kućicu.

Organizira: Naša djeca, Zagreb
     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr