Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Akcije i popusti

Akcija učlanjenja i obnove članstva

Mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 21:00
Radnja:

Snižena cijena upisa i obnove članstva u Knjižnici.

Kategorija: Redovni

Priče o životu, mudrosti i ludosti

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar" Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 4, Novska, 44330
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 21:00
Radnja:

Koloplet narodnih priča za odrasle iz raznih zemalja svijeta koje će vas zasigurno na trenutke nasmijati, rastužiti, iznenaditi, vratiti u neka starija i bolja vremena, probuditi tople uspomene, potaknuti na razmišljanje i promjene, a upravo je u tome moć dobre priče.

Kategorija: Redovni

Knjiga – moja prijateljica

Mjesto: Hrvatska knjižnica za slijepe, Šenoina 34/1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 23:00
Radnja:

Virtualnim zvučnim događanjem u obliku podcasta, kroz razgovore s korisnicima Hrvatske knjižnice za slijepe, bavit ćemo se ulogom knjige kao prijateljice u životu čitatelja. Odgovarat ćemo na pitanje pomaže li čitanje pri proživljavanju teških, ali i lijepih trenutaka u životu te može li knjiga biti bijeg, utjeha ili možda prozor u druge svjetove i put u otkrivanje sebe...

Kategorija: Redovni

Tamburaški orkestar Farkaš : najduža hrvatska tamburaška tradicija

Mjesto: KGZ - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

U organizaciji Glazbenog odjela održava se predavanje i prezentacija o Tamburaškom orkestru Farkaš uz streaming prijenos. Događanje se odvija u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež.

Kategorija: Redovni

Crveni Nosovi i slikovnica Lila

Mjesto: Osnovna škola Ivo Kozarčanin, Tomislava Bogića 2, Hrvatska Dubica, 44450
Vrijeme: 23.04.2021 11:00 - 12:00
Radnja:

Klaundoktorica Lila i njezini prijatelji klaunovidoktiri posjetiti će dva vrtića i predstaviti slikovnicu Lila koja je napisana baš o njoj. U tome će im pomoći i lutka Lila koja je izašla iz slikovnice. Nakon čitanja, Lila će razgovarati s djecom o klaunovima i slikovnici.

Kategorija: Redovni

Tata Slikovnica i gosti uživo

Mjesto: Tech Garden, Bosiljevska 51, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Tata Slikovnica čita, pjeva, skače, izvodi slikovnicu "O strahu i krotitelju lavova" spisateljice Melite Rundek. Specijalni gost bit će Bojan Jambrošić, a magiju će donijeti Mađioničar Ghandini. Ovaj storytelling show odvijat će se u predivnom ambijentu Tech gardena, koji svojim kreacijama kreira zelene oaze gdje god da kroči. Za svu djecu od tri do devet godina...

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr