Potražite programe i akcije


ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Uživo o knjigama za zdravlje uma i tijela

Mjesto: Knjižara Planetopija, Ilica 68, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 11:00 - 16:00
Radnja:

U 11 sati razgovaramo s autoricom knjige „Tuga koja iscjeljuje“, psihologinjom Julijom Samuel o procesu tugovanja i kako nam može pomoći da izgradimo život nakon gubitka. U 15 sati razgovaramo o knjigama, hrani i njihovu utjecaju na zdravlje i vitalnost s Tamarom Dabić Kempf, ravnateljicom Ustanove Makronova.

Kategorija: Redovni

Knjiguškina ordinacija

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 18:00
Radnja:

Nema tog problema koji naša dr. Knjiguška ne može riješiti! Brzo postavljanje dijagnoze i propisivanje učinkovite terapije. Bez neželjenih posljedica.

Kategorija: Redovni

Predstavljanje kataloga Specijalne knjižnice Državnog arhiva u Bjelovaru

Mjesto: Državni arhiv u Bjelovaru , Trg Eugena Kvaternika 6, Bjelovar, 43000
Vrijeme: 23.04.2021 07:00 - 00:01
Radnja:

Povodom Noći knjige javnosti će po prvi puta biti predstavljen katalog Specijalne knjižnice Državnog arhiva u Bjelovaru. Katalog će biti trajno otvoren te će se redovito nadopunjavati naslovima, a same knjige bit će dostupne u Čitaonici Arhiva. Poveznica na katalog bit će postavljena na društvenim mrežama i mrežnim stranicama Državnog arhiva u Bjelovaru.

Kategorija: Redovni

Čitanje u mraku

Mjesto: Centar Up2date, Ulica grada Mainza 29, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Čitanjem u mraku predstavit ćemo mogućnosti čitanja digitalnih knjiga pomoću čitača zaslona. U našem jednosatnom događaju prezentirat ćemo rad s čitačem zaslona, čut ćemo kako zvuče poezija i proza pročitane na ovaj način, a s nama će biti i neka poznata imena moderne hrvatske književnosti: Mirko Ivanjek i Mario Kovač. Na kraju događanja dodijelit ćemo i neke prigodne nagrade.

Kategorija: Redovni

Naša divna stvorenja

Mjesto: KGZ - Knjižnica Marina Držića, Ulica grada Vukovara 222, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 17:00 - 21:00
Radnja:

Pop-up izložba kojom senzibiliziramo brigu i ljubav prema udomljavanju napuštenih i zaboravljenih kućnih ljubimaca. Utjecaj ljubimaca na razvoj djece dobro je poznat, a mnogi su pisci svoje ljubimce pretvarali u junake u svojim romanima ili pričama. Krešimir Golubić uživo će organizirati crtanje i predstaviti način izrade slika u stencil tehnici.

Kategorija: Redovni

Tjedan čitanja

Mjesto: Elektrotehnička i ekonomska škola, Ljudevita Gaja 24, Nova Gradiška, 35400
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Razne aktivnosti povodom Godine čitanja, Tjedna čitanja te Noći knjige: Knjiga kao lijek; Upoznajmo školsku knjižnicu; Kako vidim svoju knjižnicu; Radionica čitanja; Gostujuće predavanje – Autorica Ingrid Divković; Nastavnik – kako ga ja vidim; Knjiga dana!; Što naši maturanti preporučuju?; Izrada trailera; Izrada aplikacije...

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr