Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Knjiga mi je mrak!

Mjesto: KGZ - Dječja knjižnica Marina Držića, Avenija Marina Držića 10, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Otvaranje literarnog natječaja za djecu od 8 do 11 godina. Uvjeti natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Knjižnice u Noći knjige. Pristigle radove ocijenit će knjižničarke i spisateljica Jelena Pervan. Autori najuspjelijih radova bit će nagrađeni.

Kategorija: Redovni

Ljekoviti osmjesi najčitatelja

Mjesto: Gradska knjižnica Nova Gradiška, Relkovićeva 4, Nova Gradiška, 35400
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 12:00
Radnja:

O ljekovitosti i radosti čitanja knjiga, slikovnica, stripova kroz videouratke, fotografije, sastavke, crteže i pjesmice izrazit će se 10 najčitatelja Dječjeg odjela Knjižnice u 2020. godini, od najmlađih (podupiranje Nacionalne kampanje "Čitaj mi") do starijih, uz roditelje, bake, djedove, odgajatelje, učitelje te knjižničare. Dodijelit će se i nagrade...

Kategorija: Redovni

Noć knjige u Narodnom sveučilištu Sesvete

Mjesto: Narodno sveučilište Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Zagreb, Sesvete, 10360
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 20:00
Radnja:

Mlada umjetnica Ella Đurđević, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, na osebujan i originalan način ilustrirala je pripovijetke Oskara Wildea, koje možete pogledati na web stranici Narodnog sveučilišta "Sesvete". Sesvetski gimnazijalci, sa svojom knjižničarkom Ružom Jozić, izabrali su 50 knjiga koje su mijenjale povijest. U dvorani Narodno sveučilište "Sesvete" u 10 sati Tina Primorac, diplomirana novinarka i književnica, održat će interaktivno predavanje pod nazivom „Čarolija knjige“.

Kategorija: Redovni

Cjepivo Knjiga-21

Mjesto: Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Strmečka cesta 5a, Stubičke Toplice, 49244
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 19:00
Radnja:

Cjelodnevni skup događanja vezanih uz čitanje, pripovijedanje i knjigu: film djelatnika OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice "Čitam ti, čitaš mi". Kamišibaj. Čitaonica i pričaonica na igralištu i u vrtu – čitanje na nastavi Tjelesnog odgoja, čitanje na nastavi Prirode i društva, čitanje pod užinom, pripovijedanje na nastavi Hrvatskog jezika.

Kategorija: Redovni

Čitanje kao lijek: dr. sc. Ljiljana Sabljak

Mjesto: KGZ - Knjižnica Božidara Adžije, Trg kralja Petra Krešimira IV 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Kako čitanje može zaliječiti duh i tijelo, što je to biblioterapija i jesu li knjižnice mjesta za liječenje duše - o svemu tome, a i više razgovarat ćemo u trećoj epizodi Zvukmarka s dr. sc. Ljiljanom Sabljak, koja se već niz godina bavi vođenim, ciljanim čitanjem, a sve to u povodu jubilarne Noći knjige.

Kategorija: Redovni

Meni je dosadno!

Mjesto: Društvo "Naša djeca" Skrad, Josipa Blaževića Blaža 8, Skrad, 51311
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige odlučili smo obogatiti upoznavanjem slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade Romana Simića. Na Facebook stranici Društva Naša djeca Skrad moći će se poslušati navedena priča o dječaku Juri koji se bori protiv dosade. Nakon poslušane priče, sva zainteresirana djeca će preko programa ZOOM moći vidjeti kako funkcionira čitateljski klub u kojem se raspravlja o pročitanoj knjizi...

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr