Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Neretvina virtualna kreativna radionica

Mjesto: Gradska knjižnica Kaštela, Trg palih za domovinu 1, Kaštel Sućurac, 21212
Vrijeme: 23.04.2021 16:00 - 16:30
Radnja:

Čitanje priče i kreativna radionica online, nakon čega će djeca svoje uratke slikati i poslati na e-mail Knjižnice, a radovi će biti predstavljeni u galeriji pristiglih fotografija na Facebook stranici Knjižnice. Autor uratka koji osvoji najviše oznaka „sviđa mi se“ bit će nagrađen kreativnim priručnikom Naklade Neretva.

Kategorija: Redovni

Dvanaest djevica, tri kralja i jedna vila

Mjesto: Memorijalni centar ''Faust Vrančić'', I. Ulica 1a , Prvić Luka, 22233
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Videopredavanje o manje poznatoj knjizi Fausta Vrančića "Život nikoliko izabranih divic" te čitateljskoj publici kojoj je bila namijenjena – benediktinkama plemkinjama samostana sv. Spasa u Šibeniku, koje su poznate kao prve glumice u povijesti hrvatskog glumišta.

Kategorija: Redovni

Poezija je tu da se živi

Mjesto: KGZ - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Čitanje poezije putem Zooma u tri doma za umirovljenike: Dom za starije osobe Centar (Ulica Vjekoslava Klaića), Dom za starije osobe Centar (Ulica Gjure Crnatka) i Dom za starije osobe Medveščak. Glumci kazališta Max teatar, pod umjetničkim vodstvom kazališne, filmske i televizijske glumice Marine Kostelac, čitat će poeziju zaprešićkog pjesnika Rikarda Dimića. Događanje se odvija u okviru projekta "65 plus".

Kategorija: Redovni

Šumske ideje ispod pokrivača od lišća

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Sv. Ivana 1/A, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Promocija priručnika s idejama za rad s djecom u prirodi, didaktičkog materijala na hrvatskom jeziku koji omogućuje poučavanje i igru u prirodi kroz istraživanje, kretanje i stvaralaštvo. Priručnik su prevele i oblikovale Irena Brajković, psihologinja i Sanja Krizman, socijalna pedagoginja iz Dječjeg vrtića ˝Mali svijet˝ u suradnji s Inštitutom za gozdno pedagogiko iz Slovenije.

Kategorija: Redovni

Magdalenina knjižnica na kotačima

Mjesto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica, 48000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Predstavljanje slikovnice "Magdalenina knjižnica na kotačima" književnice Željke Horvat-Vukelja i ilustratorice Andreje Živko uz posebnog gosta - Bibliobus koprivničke knjižnice. Predstavljanje će se održati ispred Knjižnice.

Kategorija: Redovni

KnjigoSOS

Mjesto: Osnovna škola Ivana Gundulića, Sustjepanska 4, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2021 15:30 - 16:30
Radnja:

„KnjigoSOS“ je zamišljen kao jednosatno druženje učenika i nastavnika OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika s knjigom-lijekom. Predstavit ćemo jednu zanimljivu knjigu s vitaminima hrabrosti, odškrinuti vrata biblioterapije, poigrati se s lektirama i njihovim nuspojavama i, naravno, pročitati neku dobru priču. 

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr