Potražite programe i akcije


OTVORENA NOVA ČITAONICA I IGRAONICA ZA DJECU I MLADE 'KNJIGUŠKA'

U Petrinji je 5. srpnja 2021. godine svečano uručen i otvoren kontejner „Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu“ koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige...

Pročitaj više!

ODRŽANA JUBILARNA NOĆ KNJIGE

U petak 23. travnja održana je jubilarna, 10. Noć knjige. S više od 1100 događanja i prodajnih akcija u 233 grada i mjesta širom Hrvatske, potvrdila je status najmasovnije domaće kulturne manifestacije. U godini obilježenoj složenom epidemiološkom situacijom, tema Ljekovita moć knjige pokazala se kao dobar poticaj za kreativno promišljanje o ulozi knjige i vrijednosti čitanja.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA LJEKOVITA LEKTIRA

Napunila se naša ljekovita apoteka! U povodu manifestacije Noć knjige 2021. Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj Ljekovita lektira. Na Natječaj je od 2. do 16. travnja pristiglo 180 učeničkih radova iz 70 škola i 21 kreativni rad.

Pročitaj više!

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA KNJIGA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom.

Pročitaj više!

ZAGREB DOBIO MURAL POSVEĆEN LEGENDARNIM SMOGOVCIMA

U Noći knjige koja se ovoga petka obilježava širom Hrvatske bit će predstavljen i mural posvećen najpoznatijemu dječjem romanu i legendarnoj seriji – Smogovcima. Mural će biti predstavljen u petak u 8.30 na križanju Bužanove i Kušlanove ulice pokraj III. gimnazije gdje su Smogovci i snimani.

Pročitaj više!

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Pročitaj više!
Kategorija: Redovni

Dvanaest djevica, tri kralja i jedna vila

Mjesto: Memorijalni centar ''Faust Vrančić'', I. Ulica 1a , Prvić Luka, 22233
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Videopredavanje o manje poznatoj knjizi Fausta Vrančića "Život nikoliko izabranih divic" te čitateljskoj publici kojoj je bila namijenjena – benediktinkama plemkinjama samostana sv. Spasa u Šibeniku, koje su poznate kao prve glumice u povijesti hrvatskog glumišta.

Kategorija: Redovni

Biblioterapija u praksi

Mjesto: Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo u Rijeci, Braće Branchetta 20, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2021 16:00 - 17:00
Radnja:

U radu Dnevne bolnice i Centra za psihotraumu riječke Klinike za psihijatriju već se više od dvadeset i pet godina provodi grupna psihoterapija u terapijskim programima. Svrhovitost biblioterapije se u grupi ostvaruje kroz dinamičku interakciju čitatelja i knjige, uz prateći raspravu i rad u grupi. Naše gošće, doc. dr. sc. Jasna Grković, dr. med. i Paula Jovanović, prof. pedagogije, podijelit će s nama svoja iskustva u primijenjenoj biblioterapiji, kroz primjere terapijskog rada u grupi.

Kategorija: Redovni

Piknik s knjigom na Mrežnici

Mjesto: Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa, Jozefinska cesta 85, Duga Resa, 47250
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 12:00
Radnja:

Škola se nalazi tik uz bajkovitu Mrežnicu, pa ćemo napuniti zalihe D vitamina na proljetnom suncu, trbuščiće zdravim zalogajima, a um ćemo nahraniti čitanjem!

Kategorija: Redovni

Escape Room za klince i klinceze

Mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 21:00
Radnja:

Online zabava i druženje uz igru. Postajete pravi detektiv u potrazi za tragovima i rješavanju zagonetke koja vas čeka!

Kategorija: Redovni

KNJIGOLijeK za OSijeK: Osječani čitaju Osječanima

Mjesto: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 17:30 - 19:30
Radnja:

Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same Noći knjige, osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti pripremili su se i naučili javnom čitanju naglas, a s ciljem poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju. Osječani će, tako, u ovoj Noći knjige izaći na ulice, trgove i parkove svojeg predivnog grada te se bez bojazni na otvorenom uživo susresti i s lijepom riječi, ali i jedni s drugima.

Kategorija: Redovni

Sve tajne Mladenke kostonoge

Mjesto: Naklada OceanMore, Fišerova ulica 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Autor romana koji je osvojio srca čitatelja i kritičara, a u hrvatsku književnost donio nezaboravni ženski lik – Gilu, u Noći knjige odgovara na sva vaša pitanja. Svi su pozvani da do 20. 4. u inbox našeg Facebooka i Instagrama pošalju svoja pitanja, a pitanje koje autor procijeni kao najoriginalnije nagrađujemo potpisanim primjerkom romana. 

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr