Potražite programe i akcije


SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

U ovogodišnjem natječaju učenici su pozvani literarnim radovima iskazati svoje doživljaje svijeta povezujući ih s ovogodišnjom temom Noći knjige – 'Kad je prizma kataklizma' i djelima Ivane Brlić-Mažuranić, J.R.R. Tolkiena, Marka Marulića ili drugim djelima, izvorima inspiracije, ohrabrenja i utjehe.

Pročitaj više!

KNJIŽEVNE ŠETNJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Tijekom trajanja Noći knjige u suradnji s poznatim zagrebačkim pripovjedačicama Josipom Šiklić – Purgericom, Ivom Sillom (Kazivačica – Secret Zagreb) i Gornjogradskim coprnicama poklanjamo Zagrepčanima i svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu tri besplatne tematske ture inspirirane knjigama, književnošću i književnicima...

Pročitaj više!

PRODAJNE AKCIJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Uz brojne programe i akcije u ovogodišnjoj Noći knjige, od 23. do 28. travnja održat će se i prodajna akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA. Akcija će omogućiti svim ljubiteljima pisane riječi da kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama online ili uživo u brojnim knjižarama diljem Hrvatske koje su se prijavile za sudjelovanje. Akcije u knjižnicama omogućit će povrat građe bez zakasnine ili darovati besplatnu članarinu.

Pročitaj više!

SVEČANO OTVORENJE NOĆI KNJIGE 2024.

U utorak 23. travnja točno u podne otvaramo 13. Noć knjige i predstavljamo najnovije rezultate istraživanja o čitanju i kupovini knjiga u Hrvatskoj! Na otvorenju će sudjelovati ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, glavna ravnateljica NSK prof. dr. sc. Ivanka Stričević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina i Tamara Kraus iz agencije KARIKA...

Pročitaj više!

NA HRT-U TJEDAN POSVEĆEN KNJIZI I APOKALIPSI

Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 22. do 24. travnja bit će prikazan niz prigodnih sadržaja – uz najnovije istraživanje čitanosti i kupovine knjiga u Republici Hrvatskoj bit će emitirane tri specijalne emisije o temi apokalipse u kojima gostuju filozof Srećko Horvat, meteorologinja i klimatologinja Lidija Srnec i profesor na Fakultetu političkih znanosti Robert Mikac. 

Pročitaj više!

PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

U večernjim satima, 23.4. družimo se u prostoru PriMarius Craft Oaze u Zagrebu gdje nas očekuje knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE. U kvizu će sudjelovati raznolike ekipe, pisci, prevoditelji, knjižničari, knjigoljupci svih profila, kao i već okorjeli kvizaši poput Morane Zibar...svi su dobro došli u PriMarius koji u Noći knjige svoja vrata otvara u 19 sati nastupom Skeptika u pubu. 

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Večer smijeha: Splicka Scena

Mjesto: Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Ulica slobode 2, Split, 21000
Vrijeme: 22.04.2024 19:00 - 20:00
Radnja: Uz suradnju s Kolektivom stand-up komičara iz Splita, očekuje vas večer puna humora i zabave, uz dodir književnosti i čitanja.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Književni susret s Robertom Međurečanom

Mjesto: Gradska knjižnica Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, 10410
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 22:00
Radnja: Robert Međurečan autor je četiriju romana: “Prodajem odličja, prvi vlasnik” (2008.), “Kad jaganjci utihnu u Zdihovu” (2011.), “Krletka za glinenog goluba” (2018.) i ''Domovina to go'' (2022). Na književnom susretu od autora ćemo saznati što mu je u izazovnim vremenima koja živimo poslužilo kao inspiracija, a od njegovih čitatelja koje im nove svjetove spomenuti romani otkrivaju.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige Roberta Perišića

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ulica kralja Zvonimira 9, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2024 21:00 - 22:00
Radnja: Predstavljanje knjige Roberta Perišića "Brod za Issu".
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Kul u gradu: Razgovor s Ivanom Dragičević o knjizi Nesigurni

Mjesto: Knjižara Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 19:00
Radnja: Što je sigurnost? Koliko su nam bitni zdravlje, opskrba hranom, demokratske institucije, država, internet te kako je to sve povezano s globalnim procesima i konceptom sigurnosti? Koliko je nju samu promijenilo intimno iskustvo bolesti, ispričat će nam u Noći knjige Ivana Dragičević.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Putuj s knjigom na valovima Jadrana!

Mjesto: Brodovi Jadrolinije od sjevera do juga Jadrana, , Jadransko more,
Vrijeme: 23.04.2024 00:01 - 23:59
Radnja: Noć knjige će se i ove godine obilježiti u putničkom prijevozu Jadrolinije. Na deset brodskih linija, u sva tri plovna područja od sjevera do juga Jadrana, putnici će uživati slušajući audiopriče/zvučne knjige za djecu. Priče je organizatorima Noći knjige ustupila Croatia Records iz svoje edicije "Bakine priče".
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Mijenjam se, poput Gregora Samse, ali i dalje sam to samo ja

Mjesto: Elektrostrojarska obrtnička škola, Selska 83, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 12:30 - 14:30
Radnja: Uz 100. obljetnicu smrti Franza Kafke i prema njegovoj pripovijetki, učenici 3.j razreda odigrat će predstavu „Preobrazba“. Uz naratora, glazbenu podlogu, kostime i scenografiju, utjelovit će likove iz pripovijetke: gospodina i gospođu Samsu, Gregora Samsu, njegovu sestru Gretu, služavke, podstanare i Gregorova poslodavca. 
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr