Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Likovi iz priča žele promijeniti svijet

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Trg bana Josipa Jelačića 5, Virovitica, 33000
Vrijeme: 23.04.2020 12:00 - 20:00
Radnja:

U knjižnici koja je trenutno prazna zbog novonastale situacije, likovi iz priča neizmjerno su tužni, zbunjeni i usamljeni. Kako do djece doći? Petar Pan se dosjeti! Zamolit će roditelje da zajedno sa svojom djecom osmisle i napišu kratku priču u kojoj predlažu Petru Panu i njegovoj Zvončici kako da promijene trenutnu situaciju u svijetu. Predložite im što učiniti da se djeca vrate u vrtiće, škole i knjižnice. Kako ponovno učiniti svijet boljim mjestom? Pošaljite svoje prijedloge u formi kraćeg teksta u inbox stranice Knjižnice. Mi ćemo ih objaviti s imenom i prezimenom djeteta i najbolje nagraditi. Slanjem tekstova dajete nam suglasnost da ih objavimo na Facebook stranici Knjižnice.

Kategorija: Redovni

Kako ja mijenjam svijet?

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Kralja Tomislava 13, Đakovo, 31400
Vrijeme: 23.04.2020 14:00 - 22:00
Radnja:

Nagradni zadatak za naše najmlađe korisnike. U kreativnoj radionici pogledajte kako na tri načina izraditi knjigu: klasičnu s koricama, harmonika knjigu ili onu jednostavnu, koja nastaje preslagivanjem papira uz samo jedan potez škarama. Odaberite jednu od ponuđenih, izradite ju i ispunite, ispišite i ilustrirajte uz naslov "Kako ja mijenjam svijet". Pokažite nam kako vi mijenjate svijet nabolje! Sve smjestite u svoju malenu knjigu, fotografirajte (ili snimite) sve stranice pa nam stavite slike u komentar. Troje najsretnijih očekuju nagrade - paketi iznenađenja dostavljeni na vašu kućnu adresu!

Kategorija: Akcije i popusti

Nahranite dušu knjigama iz ponude AGM-a!

Mjesto: AGM, Mihanovićeva 28, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 00:01 - 23:59
Radnja:

U današnje vrijeme, koje je pred nas stavilo novi način života i razmišljanja, vjerujemo da bi bilo dobro iskoristiti dodatno vrijeme za okretanje sebi kako bi, osim tijela, uz umirujuće šuškanje stranica knjige nahranili i svoju dušu. AGM na svojoj internetskoj stranici nudi niz naslova koji vam u tome mogu pomoći. Zavirite i uz popuste do 70% pronađite naslove za svoju dušu!

Organizira: AGM, Zagreb
     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr