HUMANOST U NOĆI KNJIGE

HUMANOST U NOĆI KNJIGE

Objava: 17.04.2016 | Admin

Organizatori Noći knjige nastoje svake godine manifestaciji dati humanitarnu notu, ukazujući na potrebe onih kojima je potrebna naša pomoć. U tim nam se nastojanjima pridužuju i brojni sudionici Noći knjige, koji u svojim sredinama čine dodatne napore da bi svijet učinili mrvicu humanijim – i boljim.

Ovoga puta zahvaljujemo domaćim nakladnicima koji će donirati slikovnice i knjige za djecu Udruzi Krijesnica, koja pruža pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

U brojnim knjižnicama i institucijama u Noći knjige 2016. organizirane su dobrotvorne akcije prikupljanja knjiga za knjižnice i potrebite. Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu poziva sve zainteresirane da se priključe humanitarnoj akciji Knjigom za knjige kojom se prikupljaju sredstva za nabavu školskih knjiga i udžbenika djeci iz obitelji pogođenih teškom financijskom situacijom. Knjige i novčana sredstva prikupljaju se u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Po završetku akcije prikupljeni iznos Zaklada NSK će udvostručiti.

Zoološki vrt grada Zagreba organizira akciju prikupljanja knjiga za SOS Dječje selo Lekenik.
Donirati možete knjigu koju više ne koristite odnosno sve one knjige za koje mislite da će više vrijediti u nekim novim rukama. Donacije će se prikupljati pri događanju Zoo vrta u Noći knjige, od 16 do 21 sat ili cijeli ovaj tjedan u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zg).

Gradska knjižnica Senj i Humanitarna udruga Bura iz Senja organizirali su akciju Pomozimo knjigom: knjižnica je donirala knjige, članovi udruge će ih prodavati na Trgu Cilnica između 18 sati i 1 sat poslije ponoći, a sav prihod od prodaje darovat će se socijalno ugroženim obiteljima s područja grada Senja.

CeKate Prečko u okviru programa Dječja književnost u Prečkom organizira akciju prikupljanja knjiga za mališane Matoševa Tovarnika i Gunje. Pozivaju se svi da doniraju knjige koje će u lipnju uručiti u Srijemu tamošnjim zaljubljenicima u knjigu.

Gradska knjižnica Poreč organizira Knjižni sajam BOOKtižin koji nudi bogatu ponudu pročitanih knjiga po popularnoj cijeni od 10 kuna. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena za realizaciju projekta Knjiga pri ruci.

Udruga Medulinart u sklopu programa Što čitaš večeras?  u Multimedijalnom centru – Medulin – 3mc organizira radionice za djecu i odrasle koje će se "naplaćivati" slikovnicom (nova ili dobro očuvana). Prikupljene slikovnice donirat će se Sigurnoj kući Istra.

Centar za kulturu – Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko u programu Cijeli dan je Noć knjige organizira rasprodaju knjiga iz otpisa pod nazivom Sve po koju kunu. Za dobiveni novac kupit će se školska lektira.

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr