KRATKE UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE

KRATKE UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE

Objava: 01.02.2021 | Admin


Programe koje planirate u Noći knjige 2024. možete prijaviti od 29. veljače do 22. ožujka putem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Noći knjige: https://prijava.nocknjige.hr

Programi će se moći prijaviti i nakon 22. ožujka, ali ispunjavanje prijavnice do navedenog datuma garancija je da će do vas stići promotivni materijali (plakati i straničnici Noći knjige).

 
 
KORISNIČKI PODACI I REGISTRACIJA
 

Postojeći korisnici, oni koji su već sudjelovali u Noći knjige, svojemu računu pristupaju koristeći iste podatke za prijavu kao i prošle godine. Adresa e-pošte koju ste koristili prilikom registracije, vaše je korisničko ime. Ako ste zaboravili lozinku, novu možete zatražiti klikom na „zaboravljena lozinka“:

  • odaberite opciju "zaboravljena lozinka" i upišete adresu e-pošte s kojom ste se registrirali. Na tu adresu stići će vam poruka s aktivacijskom poveznicom (u slučaju da poruka nije stigla, provjerite pretinac za bezvrijednu poštu.) Slijedeći poveznicu, otvorit će vam se stranica za postavljanje nove lozinke, koju morate unijeti 2 puta. Nakon uspješno pohranjene nove lozinke, moći ćete se prijaviti s postojećom adresom e-pošte i novom lozinkom. Molimo vas da pri odabiru nove lozinke ne koristite jednostavna rješenja poput "nocknjige", već za za lozinku odaberete složeniju kombinaciju brojeva i slova.
     
  • ako ste zaboravili podatke o korisničkom računu, nije potrebno ponavljati postupak registracije sudionika. S vašim se osobnim podacima javite na adresu e-pošte: nocknjige@nocknjige.hr
     
  • putem korisničkog računa otvorenog za jednog sudionika nije moguće prijaviti program za drugog sudionika. U tom slučaju, potrebno je za novog sudionika otvoriti novi korisnički račun. Preporuka je da pri tom ne koristite privatne podatke (e-pošte), kako bi se u slučaju da promijenite radno mjesto podacima mogli koristiti i oni koji dolaze nakon vas.
  • po prijavi, u svojemu korisničkom sučelju provjerite podatke o sudioniku te ih ažurirajte (posebno podatke za dostavu, vrijeme dostave i kontakt-osobu za dostavu), a potom pristupite prijavi programa i akcija
     
  • preporučujemo da sve programe najprije spremite kao "Skicu" a potom pristupite uređivanju programa ili akcija (dodavanju suorganizatora i sl.) "Skica" se sprema u vašem korisničkom računu i dostupna vam je za uređivanje neograničeno, odnosno dok je ne odaberete "poslati". Nakon što "Skicu" pošaljete, program se smatra prijavljenim i više je ne možete uređivati. 
     
  • program je prijavljen kad odaberete "Pošalji prijavu", vidljiv je u vašem korisnikom računu ("Moji programi"), ali ga više ne možete uređivati. Ako ga ipak želite mijenjati, javite se vašoj koordinatorici programa.
     
Svi novi korisnici mogu se registrirati putem obrasca za registraciju, a potom prijaviti programe i akcije. Molimo vas da proučite upute za popunjavanje obrasca – „Upute za korištenje servisa za prijavu programa u Noći Knjige“ –  koje su dostupne na stranici obrasca za registraciju. Za sve nejasnoće javite se na adresu: nocknjige@nocknjige.hr.
 
 
PROBLEMI PRILIKOM PRIJAVE PROGRAMA
 
Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Problemi koji uključuju izbacivanje iz sustava za prijavu, kao i sporost sustava, neučitavanje fotografija ili bilo koju vrstu kašnjenja odgovora i reakcije sustava, uzrokovani su zaštitom na vašem radnom mjestu. U tom slučaju preporučujemo vam da prijavu programa obavite s drugog internetskog pretraživača ili privatnog računala.
 
 
NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI
 
  • program ili akcija – svaki program koji u sebi uključuje prodajnu ili dobrotvornu akciju prijavljuje se kao akcija
     
  • adresa lokacije – ako se program odvija na lokaciji koja se razlikuje od adrese prijavitelja programa, u polje lokacije je potrebno upisati adresu na kojoj se program održava. Adresu je potrebno unijeti u punom nazivu kako bi je Google mogao locirati na karti (ako se radi o manjim mjestima ili otocima, lokaciju na karti je potrebno ručno podesiti). 
     
  • ako se program održava na istoj lokaciji – adresi organizatora/sudionika (prijavitelja programa) u polje lokacije održavanja programa potrebno je upisati isti naziv organizatora/sudionika kako je zapisan u njegovim korisničkim podacima, npr. Osnovna škola Milke Trnine, a ne OŠ Milke Trnine (sustav će vam sam ponuditi podatke iz baze)
     
  • slika/vizual – prilikom unosa vizuala događanja potrebno je ispuniti sve korake kako bi se slika pravilno učitala u sustav (redoslijedom koraka kako je navedeno na stranici). Pripazite da vizual ne budu prevelik (do max. 500 px), u formatu jpg. 
     
  • naziv i opis događanja – u nazivu i opisu događanja izbjegavati korištenje velikih slova i kratica te navodnih znakova
     
  • vrijeme događanja – svako događanje koje počinje i završava u određeno vrijeme potrebno je posebno prijaviti, kao zasebno događanje, kako bi publika dobila preciznu informaciju. Vrijeme/satnica se podešava „klikanjem“ strelica.
     
  • „Skica“ i naknadno uređivanje programa – prijavljene programe je preporučeno najprije spremiti kao „Skicu“. Skica se sprema u vašem korisničkom računu i dostupna vam je za uređivanje sve dok je ne odaberete „poslati“. Nakon što program „pošaljete“, više ga nije moguće uređivati iz vašega korisničkog sučelja (u tom slučaju javite se na dolje navedene adrese)
     
  • suorganizator – suorganizatora je moguće dodati kada je program spremljen kao „skica“ i dostupan za uređivanje uz pomoć oznake plavi plus (+) ponuđene s desne strane sučelja. Prilikom dodavanja suorganizatora provjerite nalaze li se njegovi podaci u sustavu (bazi); ako da, odaberite podatke iz sustava, ako ne unesite tražene podatke.
     
  • prodajne akcije u knjižarskim lancima: ako se ista prodajna akcija održava na više prodajnih mjesta, akciju je moguće "klonirati". Postupak zahtijeva da akciju najprije snimite kao "skicu" a potom pristupite uređenju akcije. Kopiranje akcije može se napraviti klikom na zeleni gumb (ponuđen s desne strane). Nakon što se akcija "klonira", potrebno je promijeniti naziv lokacije na kojoj se akcija održava a koju je moguće potražiti u bazi podataka stranice (nije potrebno ručno upisivati)
     
  • datum održavanja programa – prijavljuju se samo oni programi koji se organiziraju 23. travnja 2023.
     
 
Za naknadne izmjene u programu, pomoć i sugestije, javite se nadležnoj koordinatorici programa:

- za narodne knjižnice: Vanja Štalec
- za škole, vrtiće, ustanove: Dobrila Zvonarek
- za knjižare, nakladnike i sve ostale: Iva Perković
 

Za sve informacije vezana uz sustav za prijavu i korisničke račune (korisničke podatke) te moguće probleme sa sustavom za prijavu, javite se na adresu e-pošte: nocknjige@nocknjige.hr

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr