Slikanje murala s taktilnim elementima :: Zagreb

Slikanje murala s taktilnim elementima

Redovni |

MJESTO:
Hrvatska knjižnica za slijepe,
Šenoina 34/1, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 15:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 17:00

RADNJA:

U sklopu ovogodišnje manifestacije Noć knjige mladi umjetnici, Teo Kiš i Matei Šipuš, izradit će na unutarnjem zidu Hrvatske knjižnice za slijepe mural s taktilnim elementima. Inspiraciju za mural grade oko ovogodišnje teme Noći knjige, "sloboda", stavljajući je u kontekst korisničke populacije naše knjižnice, čitanja prstima i osjetila opipa. Teo i Matei su studenti 5. godine grafike i kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. 

Posjetitelji su pozvani da dođu i prate mural u nastajanju, 22. travnja od 15 sati, a kada bude gotov moći će ga se opipati i razgledati unutar radnog vremena knjižnice. 

SUDJELUJU:
Teo Kiš, Matei Šipuš, posjetitelji

OSVRT:
Trajna vrijednost nastala u sklopu manifestacije Noć knjige je mural na unutarnjem zidu knjižnice, u hodniku uz studije za snimanje zvučnih knjiga. Mural s taktilnim elementima pod nazivom „Osjeti slobodu“ inspiraciju je crpio i iz osjeta opipa odnosno čitanja dodirom. Kompozicijom dominiraju ruke, a interpretacija ovisi o oku odnosno opipu promatrača. Autori su mladi umjetnici Teo Kiš (slika) i Matei Šipuš (taktilno skulptorski dio). Mural možete doći pogledati i opipati u radnom vremenu knjižnice, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati. Ovdje je poveznica na video prikaz nastajanja murala koji je napravio Luko Lumezi: https://www.youtube.com/watch?v=WSorzqQemp0OGANIZATOR:

Hrvatska knjižnica za slijepe (Ustanova)

Šenoina 34/1, Zagreb, 10000

Slikanje murala s taktilnim elementima

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr