Biblioterapija u Noći knjige :: Rijeka

Biblioterapija u Noći knjige

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Podmurvice Rijeka,
Podmurvice 6, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 11:00

RADNJA:

Noć knjige posvetit ćemo biblioterapiji. Desetak radionica posvećeno je svim knjigoljupcima OŠ Podmurvice, ali i svi ostali su pozvani na online druženje i prepuštanje ljekovitoj moći knjige. Čitat ćemo kvalitetno, maštati i igrati se jer knjige mogu utješiti, nadahnuti i pokrenuti nas na dobra djela. Prepustite se zavodljivom zovu dobre knjige!

Programi će se većinom odvijati online.

SUDJELUJU:
učenici 1. – 8. razreda, knjižničarka Alida Devčić Crnić, učiteljice RN: Denis Pilepić, Biljana Grbić, Tatjana Krmpotić, Željka Milošević, Zorica Rendić, Ana Paljušaj, Lorena Andreškić, Učiteljice PN: Tijana Krmpotić, Nikolina Vukelić, Mia Blečić, Tamara Turić, Senada Tuhtan, Ana Marinić, socijalna pedagoginja Dijana Toljanić i psihologica Nada Kegalj

OSVRT:
Na sam Dan/ Noć knjige knjige 23.4.2021. provedeni su Zoom sastanci: školski i međunarodni na kojima smo se online družili s knjigom.

Na školskom Zoomu učenica Katja Vučerić promovirala je svoju knjigu "Boje" i najavila pisanje nastavka. Njezin kolega Gregor pružio joj je podršku i opisao svoje dojmove nakon pročitane knjige. Leonarda iz 2.b razreda govorila je o dogodovštinama Macana Detektiva, a prvašice Vita i Matea o pročitanim knjigama Dese Muck. Petra Polić javila se iz svoga stana i dala osvrt na misao Malog princa „Samo se srcem dobro vidi…“

Osnovna škola Podmurvice sudjeluje u Erasmus +KA229 projektu Art & Literature in Education's Nature. Is it an A. Li. E.N.? Uz OŠ Podmurvice u projektu je još pet zemalja: Grčka, Italija, Litva, Španjolska i Turska. Jedna od aktivnosti koju provodimo je TwinReaders čitanje u parovima: OŠ Podmurvice čita sa španjolskom Gimnazijom Purezza de Maria iz Madrida. Oni su nam poslali englesku verziju Don Kihota, a mi njima Svojeglavi štapić, Velida Đekića kao i link Putovima Frankopana pa se nakon upoznavanja, vesele budućem izletu u neke od frankopanskih tvrđava.

Na međunarodnom Zoomu bilo je 36 sudionika, 34 španjolska i hrvatska učenika te 4 učitelja.
Osvrt španjolskog profesora Josea iz gimnazije Purezza de Maria iz Madrida: "Croatia's student and Spanish's student had their first meeting. It was great, they were introducing themselves and then they talk about the books too. They were at the beginning of the meeting a bit insecure and shy, but at the end they were fantastic."

"Hrvatski i španjolski učenici imali su svoj prvi sastanak. Bilo je odlično, upoznali su se međusobno, a onda su popričali i o knjigama. na početku su bili nesigurni i sramežljivi, ali na kraju je bilo fantastično."

Svi su se složili da je ovakva proslava Noći knjige zanimljiva, ali ipak za drugu godinu priželjkuju veliko okupljanje svih knjigoljubaca uživo u prostorijama škole.OGANIZATOR:

Osnovna škola Podmurvice Rijeka (Ustanova)

Podmurvice 6, Rijeka, 51000

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Biblioterapija u Noći knjige

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr