Virtualni natječaj "Ljekovita moć knjige" :: Ražanac

Virtualni natječaj "Ljekovita moć knjige"

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Jurja Barakovića Ražanac,
Ražanac X9, Ražanac, 23000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 10:00

RADNJA:

Virtualni natječaj za učenike u travnju: pisanje sastava na temu Ljekovita moć knjiga. Od radova zaprimljenih putem e-pošte povjerenstvo izabire tri najzanimljivija. Pobjednici će biti objavljeni 23. travnja 2021. u 10 sati u aplikaciji za online nastavu "Teams" Osnovne škole Jurja Barakovića, Ražanac. Najbolja tri rada bit će nagrađena.

SUDJELUJU:
učenici 5. - 8. razreda, učiteljice hrvatskog jezika Lidija Miočić i Gita Negro, knjižničarka Danijela Petani

OSVRT:
Osnovna škola Jurja Barakovića, Ražanac priključila se manifestaciji s programom Virtualni natječaj: Ljekovita moć knjige. Program su osmislile Danijela Petani (knjižničarka), Lidija Miočić (učiteljica hrvatskoga jezika) i Gita Negro (učiteljica hrvatskoga jezika), a sudjelovali su učenici od 5. - 8. razreda koji su pisali sastave na zadanu temu.

Učenici koji su napisali najzanimljivije radove i bit će nagrađeni su:

Tessa Lazanja (6. razred) preporučila je knjigu „Mali princ“, jer je ona bila lijek za njezinu dušu. Vodila ju je kroz sve njene emocije i očistila um.

Mia Gruban (6. razred) smatra kako knjiga može izliječiti tugu, stres ili mrzovolju. Predlaže da već u knjižnici pročitamo prvu stranicu knjige kako bismo vidjeli odgovara li nam. Njezina preporuka za opuštanje je uplovljavanje u čarobni svijet koji nudi roman „Harry Potter i kamen mudraca“.

Viktoria Grgin (7. razred) piše o tome kako svaka knjiga ima moć da nas odvede u drugu dimenziju. Njena preporuka je roman „Ako padnem“. Priča je to o djevojci koja svaki dan ponavlja dok ne shvati smisao života. Pouka djela je da živimo jedan život i da je bitan svaki dan.

Petra Jović (6. razred) misli kako nam svaka knjiga može biti ljekovita. Ipak, ona izdvaja roman „Ljeto na jezeru Čiču“. Roman je to koji ju je potresao, ali i podsjetio da se u životu ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Čestitamo našim učenicima, a Vas sve pozivamo da i sami otkrijete svoju ljekovitu knjigu!OGANIZATOR:

Osnovna škola Jurja Barakovića Ražanac (Ustanova)

Ražanac X9, Ražanac, 23000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr